Mainos

Vaarallinen vanki karkasi Joensuussa

Elinkautistuomiotaan murhasta kärsivä vanki on karannut Joensuun keskustassa. Vuonna 1985 syntynyt Risto Toivanen voi olla päihtyneenä vaarallinen ja arvaamaton.

Toivasta oltiin viemässä terveyskeskukseen aamupäivällä, kun hän riistäytyi irti kahdelta vartijaltaan ja pakeni kauppatorin poikki Rantakylän suuntaan.

Toivanen tuomittiin vuonna 2004 Lapinlahdella tehdystä murhasta. Hän kärsi elinkautistaan Pyhäselän vankilassa. Vankilanjohtaja Samuli Laulumaan mukaan vanki ei ollut kahlittu vartijoihinsa eikä karkaamiseen liittynyt väkivaltaa.

Poliisi tutkii asiaa vangin karkaamisena. Toivanen on etsintäkuulutettu.

Tuomittu raa'asta henkirikoksesta

Toivanen on tuomittu raa´asta henkirikoksesta, joka tapahtui Lapinlahdella joulukuussa 2004. Tekoaikaan hän oli 18-vuotias.

Viinan loppumisesta alkaneen riidan jälkeen Toivanen surmasi toisen nuoren miehen muun muassa rautatangolla iskemällä, kuristamalla, veitsellä viiltämällä ja päälle tallomalla. Yhtenä tekovälineenä oli myös siivousmoppi.

Mies itse katsoi Iisalmen käräjäoikeudessa, että kyseessä oli tappo. Oikeus piti tekoa murhana sen raakuuuden ja julmuuden perusteella. Itä-Suomen hovioikeus oli samaa mieltä.

Samassa oikeudenkäynnissä Toivanen tuomittiin 46 pienemmästä rikoksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.