Mainos

Vaalikampanjointi jatkuu vielä sunnuntaina

Kampanjointi ei saa häiritä äänestämistä eikä näkyä äänestyspaikoilla. SDP oli ensimmäisenä liikkeellä asian puolesta, nyt muutkin puolueet ovat yhtyneet samoille linjolle.

Perinteinen vaalipäivän rauha on näissä vaaleissa historiaa. Vaalikampanjointi jatkuu vielä sunnuntainakin, mutta puolueet ovat yhdessä sopineet, että se ei saa häiritä äänestämistä tai näy äänestyspaikoilla.

- Sunnuntain vaalirauhaa pitää kunnioittaa eikä viedä kampanjointia uurnien läheisyyteen, määrittelee kristillisdemokraattien puoluesihteeri Annika Kokko.

Kokko puhui puoluesihteerien yhteisessä tempauksessa Helsingin keskustassa, jossa kaikkien eduskuntapuolueiden edustajat vetosivat yhdessä äänestämisen ja reilun pelin puolesta.

Vihreiden Ari Heikkinen kertoo, että vaalipäivän kampanjointi oli esillä toissa viikolla puoluesihteereiden yhteisessä tapaamisessa. Siellä todettiin, että täyden vaalirauhan aikoihin ei ole enää paluuta.

- Vähintä mitä voi tehdä, on olla päivystämässä vaalimökeillä, Heikkinen määritteli vihreiden aikeet.

Ensimmäisenä vaalipäivän suunnitelmien kanssa liikkeellä oli SDP, mutta muut puolueet ovat nyt päätyneet samoille linjoille.

Kahvia, vaan ei sirkusta

Äänestystempaus ei kerännyt suuria kansanjoukkoja, mutta Kolmen Sepän patsaalla kokoontui auringonpaisteessa hyväntuulinen joukko puoluesihteereitä, jotka puhuivat kauniisti äänestämisen ja vaikuttamisen puolesta.

- Yksikin ääni voi ratkaista, muistuttaa vasemmistoliiton Aulis Ruuth.

Keskustan Jarmo Korhonen ja kokoomuksen Taru Tujunen pompottelivat naureskellen RKP:n ilmapalloja, jotka leppäkerttupusakkaan pukeutunut Ulla Achre'n oli lykännyt heidän käsiinsä.

Korhonen kertoi, että keskusta aikoo tarjota vaalipäivänä kahvit, jotka voi käydä juomassa sitten kun kansalaisvelvollisuus on täytetty. Järjestelyistä vastaavat paikallisella tasolla kunnallisjärjestöt, mutta Korhonen lupasi jo hövelisti, että kahvit saa vaikka ei olisi keskustaa äänestänytkään.

- Parhaissa paikoissa saa täytekakkua, Korhonen mainosti.

SDP oli näissä vaaleissa ensimmäisenä liikkeellä aikeineen kampanjoida myös vaalipäivänä. Tempauksessa demareita edusti varapuheenjohtaja Pia Viitanen, joka arveli, että on luontevaa muistuttaa ihmisiä vaaleista ja äänestämisestä vielä vaalipäivänäkin. Ainakin Ruotsissa siitä on saatu hyvät kokemukset.

- Sirkusta ei ole tarkoitus vielä vaalipaikkojen lähelle, Viitanen lupaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.