Mainos

Uutissuomalainen: Vain pieni osa kannattaa sukupuolineutraaleja ammattinimikkeitä

Suurin osa suomalaisista ei kannata sukupuolittuneista ammatti- ja virkanimikkeistä luopumista, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Vain 16 prosenttia kyselyyn vastanneista kannattaa sukupuolittuneista nimikkeistä luopumista ja siirtymistä neutraaleihin nimikkeisiin. Kantaansa asiaan ei osannut sanoa kuusi prosenttia vastaajista.

Kyselyn mukaan miehet pitävät naisia tiukemmin kiinni sukupuolittuneista nimikkeistä. Miehistä 81 prosenttia ja naisista 75 prosenttia jatkaisi nykyisten nimikkeiden käyttöä.

Puolestaan nuoret ikäluokat ovat vanhempia innokkaampia hylkäämään sukupuolittuneet ammattinimikkeet. 18–29-vuotiaista lähes neljäsosa olisi valmis siirtymään neutraaleihin nimikkeisiin. 30–44-vuotiaistakin viidesosa hylkäisi sukupuolittuneet ammattinimikkeet.

Tietoykkönen haastatteli kyselyä varten 1  000 ihmistä 23.–27. marraskuuta. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Helsingin Sanomien aiemmin tässä kuussa julkaiseman gallupin mukaan 54 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, ettei uusille nimikkeille ole tarvetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.