Mainos

Uusi tulvariesa: Myrkkykäärmeet uivat kaupunkeihin

Australian tulvien piinaamat ihmiset ovat saaneet nousevan veden ohella uuden riesan: kuivaa maata etsivät käärmeet hakeutuvat kaupunkeihin ja erityisesti asuintaloihin. Kaupungeissa on nähty jopa kahden metrin pituisia käärmeitä. Vettä karkuun lähteneiden käärmeiden joukossa on myös erittäin myrkyllisiä käärmelajeja, kuten taipaaneja.

- Käärmeet ovat valtava ongelma. Olen sulkenut kaikki ovet, sillä muuten ne tulevat sisälle, kertoo pubia pyörittävä Suzanne Miller.

Miller kertoo käärmeen lähes tappaneen hänen äitinsä.

- Hän asuu lähistöllä olevassa veneessä. Käärme oli kietoutunut veneen köyden ympärille. Hän tunsi käärmeen kielen lipovan lähellä kasvojaan juuri ennen kuin käärme hyppäsi hänen syliinsä.

Miller kertoo, että hänen äitinsä aviomies hätisti käärmeen laidan yli kepillä. Vene oli kuulemma lähellä kaatua, kun pariskunta loikki pitkin poikin paattia.

Viranomaisten mukaan tulvaa pakoilevat käärmeet ovat hyvin aggressiivisia.

- Käärmeet ovat parhaillaan pariutumassa. Ne ovat hyvin äkäisiä, kun ne ovat huuhtoutuneet pois luonnollisesta elinympäristöstään kesken pariutumisen, kertoo valtion hätäpalvelun toiminnanjohtaja Scott Mahaffey.

Kelluvia roskia luullaan krokotiileiksi

Useammissa kaupungeissa on saatu havaintoja krokotiileista, mutta viranomaiset suhtautuvat osaan havainnoista skeptisesti. Tulvaveden joukossa kelluu paljon roskia, ja krokotiilit on helppo sekoittaa kelluvaan jätteeseen.

Tulvavedet ajavat kaupunkeihin kaikenlaisia kiusankappaleita. Esimerkiksi Rockhamptonin kaupungin lähistöllä on tavattu tuhansia myrkyllisiä rupikonnia, ja viranomaisten mukaan tulossa on vielä tauteja levittävien hyttysten aalto.

Rockhamptonin kaupunki joutui hiljattain lähes täydelliseen eristykseen, kun viimeinen kaupunkiin johtanut maantieyhteys jäi veden alle. Kaupungissa asuu 75 000 ihmistä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.