Mainos

Uusi Sobig-virus voi iskeä milloin tahansa

Uusin variaatio Sobig.F:stä voi ilmestyä pian, koska viruksen hyökkäykset ovat epäonnistuneet.

Uusi versio tietokoneita rassanneesta Sobig-internetviruksesta saattaa ilmestyä milloin tahansa, kertoo Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen STT:lle. Madon uusi ja samalla seitsemäs variaatio Sobig.G voi ilmaantua jo ennen kuin viime päivinä levinnyt Sobig.F lakkaa toimimasta 10. syyskuuta.

- Sobig.F:n hyökkäykset ovat epäonnistuneet, joten on odotettavissa, että uusi variaatio viruksesta ilmestyy pian, Hyppönen sanoo.

Hyppösen teorian mukaan Sobig-virusperheen tarkoituksena on saastuttaa suuri määrä tietokoneita, minkä jälkeen saastuneille koneille siirretään sähköpostin välityspalvelin. Palvelimen avulla kone voi lähettää suuria määriä roskapostia.

- Viruksen tekijät todennäköisesti myyvät välityspalvelimien tietoja roskapostin lähettäjille ja keräävät suuret rahat, Hyppönen arvelee.

Sobig-virus ohjelmoidaan yleensä lopettamaan toimintansa tiettynä päivänä, jotta nähdään, miten mato toimi ja mitä parannettavaa siinä on. Hyppösen mukaan jokainen uusi versio viruksesta onkin tarkan tuotekehittelyn tulos.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.