Mainos

Uusi lastensairaala ei vielä varma - rahankeruu aikaisintaan loppuvuonna

Vaikka Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Husin) hallitus antoi eilen vihreää valoa uuden lastensairaalan rakentamiselle, uuden sairaalan edessä on vielä monta mutkaa.

Jo tehdyissä suunnitelmissa Helsingin Meilahteen pitäisi rakentaa uusi lastensairaala vuoteen 2017 mennessä vanhan huonokuntoisen tilalle. Suunnitelmista ja päätöksistä huolimatta, sairaalan rahoittamista varten perustetun Uusi lastensairaala 2017 -tukiyhdistyksen mukaan vielä on liian aikaista aloittaa rahankeruuta.

– Husin hallituksen päätöksen jälkeen suunnitelma siirtyy eteenpäin, mutta monta pykälää on vielä vastassa. Seuraavaksi lastensairaala-kysymys nousee kuntien ja kuntayhtymien valtuustojen käsiteltäväksi ja siinä menee kuukausia, tukiyhdistyksen jäsen Anne Knaster kertoo.

Knasterin ja tukiyhdistyksen jäsenet haluavat kuitenkin uskoa kuntien päättäjiin.

– Kuka nyt haluaisi estää uuden lastensairaalan rakentamisen, Knaster ihmettelee.

Rahankeruu aloitettaneen loppuvuonna

Valtakunnallisesti käytössä olevan lastensairaalan nykyiset tilat on rakennettu pääasiassa 1940-luvulla. Uutta sairaalaa toivotaan muun muassa siksi, että rakennuksesta on löytynyt kosteusvaurioita ja tilat ovat jääneet ahtaaksi.

Uuden lastensairaalan on arvioitu kustantavan 150-200 miljoonaa euroa, mistä tukiyhdistys on aikonut kerätä merkittävän osan. Keräys toteutuisi käytännössä ulkopuolisilta lahjoittajilta kuten yrityksiltä.

Tukiyhdistyksen jäsen Anne Knaster kuitenkin korostaa, että niin pitkään kuin julkinen rahoitus on epävarmaa, tukiyhdistyskin pidättäytyy rahankeruusta.

– Kunnilla menee pitkälti koko syksy asian käsittelyyn ja valtio työskentelee oman rahoituksensa kanssa taustalla. Sen jälkeen, kun virallinen päätös on tullut, aloitamme rahankeruun, Knaster kertoo toiveikkaana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.