Uusi kalaopas kertoo mitä kannattaa syödä

Kuva: Lehtikuva
Kuva: Lehtikuva
Julkaistu 14.05.2009 11:04(Päivitetty 14.05.2009 15:26)

WWF:n Meren herkkuja -kalaopas kertoo kuluttajalle, minkä kalojen valitseminen on ympäristöystävällistä. Opas luokittelee kalat kestävyysjärjestykseen.

Kotimaista kalaa kannattaa suosia, kuten myös MSC-sertifioituja kalatuotteita. Marine Stewardship Council (MSC) -ympäristösertifikaatti takaa, että kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla.

Suomessa MSC-merkintää löytyy esimerkiksi tietyistä pakastekaloista sekä tonnikala- ja lohisäilykkeistä.

Kaloja on pitkään pyydystetty rajoittamattomasti, jonka seurauksena monet kalakannat ovat päätyneet romahduksen partaalle. Joidenkin kalalajien pyydystäminen ja syöminen tulisi lopettaa kokonaan, jotta niiden kannat voisivat elpyä.

Kalaopas verkossa

MSC-sertifikaatti

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa