Uusi käänne ruotsalaisen maailmanmestarin dopingsaagassa – mihin katosi kirje?

Painin maailmanmestarin ja olympiapronssimitalisti Jenny Franssonin, 33, dopingsaaga on saanut matkan varrella hämmentäviä piirteitä. Nyt Dagens Nyheter uutisoi kadonneesta kirjeestä.

Alkuvuodesta kerrottiin Franssonin antaneen positiivisen dopingnäytteen anabolisesta steroidista metyylitestosteronista. Ruotsalainen selitti joutuneensa sabotaasin uhriksi ja esitti epäilyksen, että joku olisi salilla laittanut dopingia hänen vesipulloonsa.

Myöhemmin molekyylifysiikan professori Mats Larsson asettui Franssonin tueksi. Hän vetosi kahteen teoriaan, joista yhden mukaan laboratoriossa olisi tehty mittausvirhe. Toisen teorian mukaan Franssonin elimistöön olisi päätynyt metyylitestosteronia ruotsalaispainijan syömästä kalasta.

Fransson sai kuitenkin neljän vuoden kilpailukiellon. Ruotsalainen on päättänyt kuitenkin valittaa.

Olemassa on mahdollisuus tapauksen käsittelyyn urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa CASissa. Fransson lähetti sinne Dagens Nyheterin mukaan kirjeen 3. marraskuuta.

Kirje ei ollut kuitenkaan saapunut tiistaiaamuun mennessä perille CASin päämajaan Sveitsiin. Kirjeen kerrotaan hukkuneen postissa.

Viimeinen päivä valittaa oli 4. marraskuuta. Fransson pystyy kuitenkin osoittamaan, että kirje oli lähetetty ennen sitä, koska hänellä on tallessa kuittaus lähetyksestä.

Larsson paini olympiapronssia 69 kilon sarjassa Riossa 2016. Hän on saavuttanut urallaan myös MM-kultaa ja -hopeaa, EM-kultaa ja kaksi EM-pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat