Mainos

Uusi hautakammio löytynyt Egyptissä – haudasta paljastui sarkofageja, muumio ja muinainen uudenvuodentoivotus

Egyptiläiset arkeologit ovat löytäneet muinaisen Thotin papin ja hänen sukulaistensa hautakammion. Haudasta löytyi paljon hautausmenoihin liittyviä esineitä – ja talismaani, jonka kirjailussa toivotetaan hieroglyfein hyvää uutta vuotta.

Egyptiläiset arkeologit ovat löytäneet yli 2000 vuotta vanhan muinaisen hautakammion.

Kammiosta löytyi 40 sarkofagia, yli 1000 patsasta ja talismaani, johon oli kirjoitettu hieroglyfein: ”Hyvää uuttavuotta”, kertoo Reuters.

AP:n mukaan hauta kuului Thotin, muinaisen kuun ja viisauden jumalan, papille. AP kertoo, että haudasta löydettiin myös papin muumio ja purkkeja, jotka oli suunniteltu papin sisäelinten säilömiseen.

40 muun sarkofagin uskotaan kuuluvan papin sukulaisille. Kaivaukset ovat kuitenkin vielä kesken ja niiden odotetaan kestävän viisi vuotta.

Viranomaisten mukaan löydös on tehty lähellä Tuna al-Gabalin arkeologista aluetta, Kairosta etelään. Alueella on muitakin muinaisia hautoja ja viimeksi viime vuonna löydettiin hautakammio, jossa oli 17 muumiota.

Uusin löydös ajoittuu viranomaisten mukaan varhaiselle Ptolemaioksen ajalle eli ajalle noin 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.