Mainos

Uuden vuoden juhlinta sujui kohtuullisen rauhallisesti

Yksi ihminen on kuollut tulipalossa Äänekoskella. Muuten uuden vuoden yö sujui Suomessa ilman suurempia tulipaloja tai onnettomuuksia. Silmävammoja ilotulitteista sai pääkaupunkiseudulla kymmenkunta ihmistä.

Aluehälytyskeskusten mukaan aattoilta ja uuden vuoden yö ovat olleet hiukan tavallista vilkkaampia, mutta vakavia liikenneonnettomuuksia tai väkivaltarikoksia ei ole päässyt sattumaan.

Uuden vuoden aaton vakavin tulipalo sattui Äänekoskella Keski-Suomessa, jossa yksi ihminen kuoli myöhään illalla puolitoistakerroksisen omakotitalon palossa. Uuden vuoden pommit ja räjähteet sytyttelivät eri puolilla Suomea roskalaatikoita tai -katoksia sekä muita pieniä paloja.

Helsingin keskustassa tuli ehti takertua hetkeksi maankuuluun kantoon. Lasipalatsin edustalla syttyi todennäköisesti uuden vuoden paukusta pieni tulipalo kannossa, joka oli syntynyt pari sataa vuotta vanhan salavan kaaduttua maanantaina tuimassa talvimyrskyssä. Kanto oli määrätty säilytettäväksi.

Pääkaupungin yössä nuorimpien kadun kulkijoiden juhlakuntoa kiertelivät valvomassa mm. operaatio Saappaan vapaaehtoiset.

Alle 18-vuotiaille tarkoitetuilla selviytymisasemilla oli yöllä melko hiljaista. Nuoriso-ohjaaja Tero Huttunen Töölön nuorisotalolta kertoi, että Töölön nuorisotalon selviytymisasemalle sekä Etelä-Esplanadilla ja Rautatientorilla sijainneisiin busseihin tuotiin yöllä lepäämään kymmenkunta nuorta.

Silmävammoja useille ilotulitteista pääkaupunkiseudulla

Ainakin 11 ihmistä on saanut pääkaupunkiseudulla silmävammoja ilotulitteista. Loukkaantuneiden määrä ja vammojen vakavuus ovat kasvaneet aiemmista vuosista.

Helsingin yliopistollisen keskussairaalan (HUS) mukaan ilotulitteet aiheuttivat vahinkoa etenkin lapsille ja katsojille. Kuusi alle 18-vuotiasta sai eriasteisia vammoja, ja yhteensä kolme potilasta jouduttiin leikkaamaan yön aikana. Kukaan loukkaantuneista ei käyttänyt suojalaseja.

Silmätautien klinikan vastaava ylilääkäri Tero Kivelä arvioi, että ilotulitevammojen lisääntyminen johtuu sekä pääkaupunkiseudulla ammuttujen rakettien määrän kasvusta että puutteellisesta suojautumisesta. Kivelän mukaan suojalasien myynti ilotulitteiden ostajille tulisi tehdä pakolliseksi.

Silmälääkäriyhdistyksen selvityksen perusteella kaikista vuoden vaihteen silmävammoista noin kolmannes tapahtuu pääkaupunkiseudulla. Yhdistys ennustaa vammojen lisääntyneen koko maassa viime vuoden 19:sta tapauksesta noin 30-40:een.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.