Mainos

Uskomaton pelastustarina: Ruusa-koira oli lähes vuorokauden jumissa pimeässä kivikossa

Mikkeliläinen Harri Lampinen on tottunut siihen, että kuuden vuoden ikäinen Ruusa-luolakoira menee kivikkoihin saaliiden perässä; siihenhän se on tarkoitettukin. Eilen koira sattui vaan luikahtamaan sellaiseen välikköön, josta ei niin vain pois päästykään.

Ruusa meni supikoiran perässä kivikkoon Mikkelin Anttolassa eilen hieman ennen neljää iltapäivällä. Lampinen yritti saada koiraa houkuteltua ulos niin kauan, että kello löi jo kolmea yöllä. Välillä oli pakko käydä lepäämässä, mutta tänään hommia jatkettiin.

Kun houkuttelu, lapio, rautakanki eikä kuokka tuottaneet tulosta, oli kutsuttava apuvoimia: paikalle tuli tänään iltapäivällä Lampisen tuttu kaivinkoneellaan ja myös pelastuslaitos kävi paikalla.

Pelastuslaitos tosin kävi vain kääntymässä, koska siinä vaiheessa kaivinkone oli jo hommissa. Tilanne jäi kuitenkin mietityttämään syvästi palomestari Eero Ahoa, joka soittikin pari kertaa isännälle ja kyseli koiran kuulumisia.

– Nyt on ilouutisia, koira on saatu pinteestä! Ilmoitti Aho MTV Uutisille hieman ennen kolmea tänään.

Koira ei ollutkaan niin onnessaan

Isännän mukaan Ruusa ei kuitenkaan ollut yhtä otettu pelastumisestaan kuin palomestari.

– Se oli sitä mieltä, että pitäisi takaisin päästä, Lampinen sanoo ja nauraa.

Ruusalla on myös viime keväänä syntynyt pentu, jonka Lampinen sai pidettyä eilen kiinni niin, ettei se luiskahtanut emonsa perässä kivikkoon.

Ruusan seurana kolossa oli kuitenkin ollut kaksi supikoiraa. Ruusa oli täysin kunnossa päästyään pois pinteestä, vaikkei ollutkaan loukossa ollessaan saanut ruokaa tai juomaa. Koko ajan kivikosta oli kuulunut ääntelyä, mikä saikin isännän kutsumaan tänään lapiota järeämmät pelit hommiin.

– Tällainen on ihan normaalia tälle koiralle. Kyllä vähän mietitytti, kun vuorokausi tulee täyteen, että tuleekohan se enää hengissä pois sieltä. Mutta sitkeällä työllä ja ystävien avustuksella onnistuttiin, Lampinen sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.