Mainos

Urus ei suinkaan ole Lamborghinin ensimmäinen maasturi – tämä "Rambo-Lambo" myytiin juuri hirmuhintaan

Italialainen urheiluautovalmistaja Lamborghini esitteli viime viikolla Urus-nimisen katumaasturinsa. Valmistaja uskoo, että Urus muodostaa tulevaisuudessa jopa puolet kaikesta sen myynnistä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että Lamborghini on valmistanut maastureita jo aiemmin.

Vaikka tämä onkin ensimmäinen kerta, kun Lamborghini on oikeasti tosissaan maasturinsa kanssa, valmisti se aikoinaan kolmisensataa Rambo-Lamboksi ristittyä LM002-mallia, josta oli tarjolla sekä armeija- että siviilimalli.

Rambo-Lamboa valmistettiin vuodesta 1986 vuoteen 1993 asti. Se sai alkunsa Cheetah-prototyypistä, jota suunniteltiin alun perin USA:n armeijan käyttöön. Autossa on viisilitrainen V12, joka tuottaa 455 hevosvoimaa, ja massiivinen 290-litrainen polttoainesäiliö.

Tämä vuosimallin 1990 LM002 huutokaupattiin hiljattain New Yorkissa. Auton hinta oli uutena 158 000 dollaria, mutta hinta Sothebyn huutokaupassa nousi huomattavasti tätä korkeammaksi. Autolla oli myyntihetkellä mittarissaan noin 31 000 kilometriä, mutta sitä oli kunnostettu isolla rahalla. Autosta maksettiin loppujen lopuksi 467 000 dollaria eli noin 395 000 euroa.

***

13:17
​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.