Mainos

Urpilainen: Dragsvik uuteen käsittelyyn

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp) vaatii, että Dragsvikin kohtalo pitää käsitellä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Lisäksi Urpilainen sanoo MTV3 Uutisille, että ministerivaliokunnan on kuultava asiassa puolustusvoimain komentajaa Ari Puheloista.

Aiemmin tänään pääministeri Jyrki Katainen (kok) totesi, että puolustusministeri Stefan Wallinin (r) olisi kannattanut olla avoimempi Dragsvik -päätöksessä.

Kataisen mukaan Wallinin olisi kannattanut tuoda päätöksen taustalla olleet kielipoliittiset kysymykset avoimesti esiin heti puolustusvoimauudistuksen jälkeen.

— Mielestäni olisi kannattanut kertoa avoimesti, miksi ruotsinkielisen koulutuksen kohdalla päätyttiin Dragsvikiin. Sehän on hyvin selkeä ja ymmärrettävä syy. Olisi siis kannattanut huomioida tätä julkista keskustelua etukäteen.

Perussuomalaisten kansanedustajan ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistö puolestaan on sitä mieltä, että Upinniemen varuskunta soveltuisi paremmin Uudenmaan prikaatille kuin Dragsvik.

— Upinniemi on sotilasstrategisesti parempi kuin Dragsvik nimenomaan Uudenmaan prikaatin joukkojen harjoituksia ajatellen, koska siellä on sotasatama, syväsatama, mitä Dragsvikissä ei ole, Niinistö sanoi MTV3 Uutisille.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 20.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.