Mainos

Unohtumaton kynttiläillallinen kahdelle – lue illallisopas ja toimi oikein

Olisiko liian paljon pyydetty, jos kynttiläillallinen ravintolassa herra oikean kanssa sujuisi kuin elokuvissa? Ei, oheisilla vinkeillä järjestät unohtumattoman kynttiläillallisen.

Yleensä ensimmäisellä tapaamisella hermostuneisuus ja pelonsekaiset tunteet siitä, mitä toinen sinusta ajattelee, kuuluvat asiaan. Ravintola on luonnollinen paikka ensitreffeille, mutta miten pitää toimia, jotta tunnelma on teille kahdelle mahdollisimman suotuisa? Miten hoidat tilanteen, jos ravintola tarjoaa teille paikkaa käryisen ja meluisan keittiön oven vierestä? Kenen kuulu maksaa lasku, ja kuinka paljon kuuluu jättää tippiä tarjoilijalle?

Älä pelkää, vaan noudata seuraavia ravintola-ammattilaisten antamia vinkkejä. Uk.match.comin Molly Sorohanin kokoamien vinkkien avulla annat itsestäsi loistavan ensivaikutelman ja pystyt keskittymään siihen, miksi oikeasti olette ravintolassa: toisianne varten.

1. Valitse ravintola, jossa olet ollut aikaisemmin

Sinun ei kannata valita tuntematonta ravintolaa, sillä ensitreffeillä on jännitystä ilmassa jo muutenkin. Vaikka olisit ollut kyseisessä ravintolassa vain muutamilla drinkeillä, sekin jo auttaa. Käyttäytymisesi on itsevarmempaa, kun olet tutussa ympäristössä. Varma käytöksesi vetoaa myös treffikumppaniisi. Uuden ravintolan valitseminen ja samalla vaikutuksen tekeminen voi pahimmillaan johtaa täyteen kaaokseen: Ihastelet seuralaisellesi: "rakastan tätä paikkaa", avaat menun ja huomaat sen olevan ranskaksi. Sanot käyväsi pikaisesti vessassa, mutta päädytkin harhaileman sokkeloisen ravintolan käytävillä. Tuntematon ravintola saattaa myös olla liian meluisa, siellä voi olla vain neljän hengen pöytiä tai yksinkertaisesti huono ruoka..siis kaikki ainekset, mitä tarvitaan epäonnistuneeseen iltaan.

2. Älä mene liian tuttuun ravintolaan

Liian tuttu ravintolakaan ei ole hyvä valinta. Mieti millaisen mielikuvan annat seuralaisellesi, jos sekä ravintolan tarjoilija että kokki tuntevat sinut ja he ohjaavat sinut automaattisesti suosikkipöytääsi sekä tietävät millaisena haluat pihvisi valmistettavan. Unelmiesi seuralainen saattaa ajatella, ettei hän ole suinkaan ensimmäinen tai viimeinen ihminen, jonka olet vienyt samaan paikkaan.

3. Älä valitse ravintolaa liian läheltä kotiasi

Seuralaisesi todennäköisesti sanoisi ystävilleen seuraavaa: "Kaveri vei minut kotinurkilla olevaan baariin, mitä hän oikein ajatteli, eikö pieni vaivannäkö olisi ollut paikallaan?" Vaikka lempibaarisi saattaa tuntua mukavalta vaihtoehdolta, haluatko sitä myös orastavalta suhteelta? Eikö suhteen alun tulisi olla täynnä intohimoista tunnetta eikä turvallisuutta? Seuralaisesi saattaa myös kiusaantua ajatuksesta, että oletat illan mahdollisesti jatkuvan sinun luonasi. Säästä siis lähibaarissa käyminen myöhempään ajankohtaan.

4. Älä pelkää kysyä!

Älä oleta vaan kysy. Ihmisiä on moneen junaan, jotkut ovat vegaaneja, toiset kasvissyöjiä, on tupakoitsijoita, ei-tupakoitsijoita, tulisen ruuan ystäviä, viinin rakastajia ja sushin inhoajia. Älä oleta seuralaisesi pitävän samoista asioista kuin sinäkin. Sinun ei yksinkertaisesti kannata viedä kasvissyöjää pihviravintolaan, sillä ruokalista tarjoaa hänelle todennäköisesti hyvin suppean valikoiman jos sitäkään. Kysymällä välttää tämän pieneltä tuntuvan, mutta helposti suureksi muuttuvan ongelman.

5. Karkki vai Kepponen?

Pohditko ravintolaa, jossa on viluserenadi tai Elvikseksi pukeutunut tarjoilija tai jotain muuta erikoista? Unohda koko juttu. Ensimmäinen vaihtoehto saattaa kuulostaa romanttiselta ja toinen hauskalta, mutta ympärillänne tapahtuvat asiat yleensä häiritsevät tutustumista. Haluat kaiketi keskittyä seuralaiseesi, et ympärillänne tapahtuviin asioihin? Silloin kannattaa valita paikka, jossa voitte rauhassa tutustua toisiinne.

6. Valitse hyvä istumapaikka

Oletpa sitten valinnut intiimin, hienon ravintolan tai merenrantakahvilan, et todennäköisesti halua istua kulkemisväylän varrella. Vältä paikkoja, jotka ovat liian ahtaita. Sellaisia, joissa ohikulkijat saattavat tönäistä vahingossa pöytäänne ja läikäyttää juomanne. Kannattaa pyytää jo ravintolavarausta tehdessään rauhallista pöytäpaikkaa, mutta myös ravintolassa voi avata tilannetta ja kertoa, että kyseessä on hyvin erikoislaatuinen ilta, johon liittyy odotuksia. Ravintolahenkilökunta yleensä ymmärtää yskän.

7. Älä valitse liian hienoa ravintolaa

Mikäli ajattelit tekeväsi seuralaiseesi vaikutuksen valitsemalla kalliin ravintolan, saattaa tilanne kääntyä helposti itseäsi vastaan. Jos ravintola on hieno eikä seuralaisesi ole tottunut käymään sellaisissa, hän saattaa tuntea olonsa vaivautuneeksi: Lausunko ranskankielisen menun oikein? Käytänkö nyt varmasti alkuruokahaarukkaa? Tutustutte parhaiten toisiinne, kun tilanne on mahdollisemman neutraali. Säästä siis neljän tähden ravintola tulevaisuuteen, esimerkiksi hääpäiväänne viettoon.

8. Ravintolalaskun hoitamisen ABC

Tiedämme sen olevan epäreilua, mutta nykypäivänä mies yleensä hoitaa ensitreffien ravintolalaskun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että naisen tulee vain istua paikoillaan ja odottaa sitä tapahtuvaksi. Tai mikä vielä pahempaa, vältellä maksamista käymällä esimerkiksi naistenhuoneessa, kun lasku tulee pöytään. On inhimillistä ja usein miehen silmissä arvostusta nostattava asia, mikäli nainen tarjoutuu maksamaan puolet ravintolalaskusta. Kun mies sitten yleensä kieltäytyy tarjouksesta, naisen ele kuitenkin osoittaa, että hän arvostaa miehen seuraa eikä ollut vain ilmaisen ravintolaillallisen perässä. Mikäli lasku on erityisen suuri tai vain vaivaannuttava, nainen voi aina kohteliaasti tarjoutua ostamaan drinkit baarin puolelta tai tarjoutua maksamaan seuraavan illallisen.

9. Pidä huolta tarjoilijastanne

Monet ajattelevat, ettei Suomessa ole tippikultturia. Tipin jättäminen ravintolahenkilökunnalle kertoo kuitenkin ihmisestä paljon. Monet ihmiset ovat nuoruudessaan ja opiskeluaikoinaan työskennelleet ravintolan tai kahvilan tarjoilijana ja saattavat seurata tarkastikin, miten seuralainen kohtelee ympärillä olevaa henkilökuntaa. Suomessa noin 10 prosentin tippi loppulaskun summasta toimii hyvänä ohjenuorana ja saattaa nostaa arvostusta illalliseuralaisen silmissä tuplasti.

10. Ole mahdollisimman hienotunteinen

Maksaminen ja tipin jättäminen ravintolassa tulisi aina hoitaa mahdollisimman mutkattomasti. Kenenkään ei kannata tehdä numeroa laskun loppusummasta eikä silmäillä laskua liiaksi, mikäli siihen ei ole oikeasti syytä (ravintola on oikeasti laskuttanut selvästi väärin). Kun lasku tulee, se hoidetaan vähäeleisesti ja that´s it.

11. Suunnittele vain parasta

Mikäli ilta etenee mukavasti, entä sitten. Kerro, että sinulla on ollut mahtava ilta, jonka et halua koskaan päättyvän. Loistavaa! Valitettavasti ravintolan valomerkki on tullut, pöydät ympäriltänne ovat tyhjiä ja tarjoilijakin haluaa pitkän päivän päätteeksi lähteä kotiin. On siis aika poistua ravintolasta, mutta muista ettei mikään tee sinusta mielenkiintoisempaa kuin se, että tiedät juuri oikealla hetkellä hyvän keilaradan, viinibaarin, tai kivan ja tunteikkaan rannan, jossa voitte ihailla yhdessä taivaalla tuikkivia tähtiä. Tai jos vaikka vanha tuttusi saattaisi olla työvuorossa läheisessä cocktailbaarissa ja voisitte jatkaa mukavasti alkanutta iltaa siellä. Tee tutkimustyösi jo ennen ravintolailtaa, jotta järkevä jatkopaikka on oikeasti tiedossasi.

MTV3-Helmi

Lähde: uk.match.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.