Mainos

UM tiukensi Egyptiä koskevaa matkustusvaroitusta

Ulkoministeriö on päivittänyt Egyptiä koskevaa matkustustiedotettaan. Ministeriö kehottaa nyt välttämään tarpeetonta matkustamista Egyptiin. Suositus ei kuitenkaan koske Punaisenmeren turismialueita, jossa suurin osa Egyptissä lomailevista suomalaisista on.

Vielä eilen matkustusvaroitus koski ainoastaan Kairon aluetta.

Egyptissä lomailee ministeriön tietojen mukaan noin 3 500 suomalaista. Egyptissä oleville suomalaisille omatoimimatkailijoille suositellaan rekisteröitymistä Suomen Egyptin-suurlähetystöön.

Lisäksi ulkoministeriön tiedossa on noin 200 Egyptissä asuvaa suomalaista, joista suurin osa on Kairossa. Suurlähetystö pyytää heitä päivittämään lähetystölle antamansa yhteystiedot.

Suomen Egyptin-suurlähetystön tietoon ei ole tullut tilanteita, joissa suomalaisia olisi ollut varsinaisessa vaarassa. Ulkoministeriö kehottaa kuitenkin suomalaisia välttämään suuria väkijoukkoja ja alueita, joissa on mielenosoituksia. Myös valppaus ja varovaisuus ovat tärkeitä koko maassa.

Ulkoministeriö seuraa Egyptin matkustusturvallisuustilanteen kehittymistä yhteistyössä muiden EU-jäsenmaiden ja Pohjoismaiden kanssa.

Egyptin massiiviset mielenosoitukset ja väkivaltaisuudet ovat jatkuneet tänään maan hallituksen erosta huolimatta. Kuolonuhreja on jo yli sata ja loukkaantuneita ainakin 2 000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.