Mainos

Ulkoministeriöltä matkailijoille uusi mobiilipalvelu

Ulkoministeriö on avannut ilmaisen matkustajille suunnatun mobiilipalvelun, joka tarjoaa matkustajille muun muassa tietoa eri maiden turvallisuudesta sekä Suomen edustustojen yhteystietoja eri maissa.

Ulkoministeriö tarjoaa matkustajille uuden, ilmaisen mobiilitietopalvelun.

Ulkoministeriö auttaa kännykällä varustettuja matkailijoita uudella ilmaisella mobiilipalvelulla. Tekstiviestein toimiva palvelu koostuu edustustojen yhteystiedoista, matkustustiedotteiden tilauksesta ja vapaaehtoisesta matkustusilmoituksesta. UM ei veloita palvelun käyttäjää, joka maksaa vain lähettämänsä tekstiviestin normaalin lähetystaksan mukaan.

Nitro FX:n kanssa yhteistyössä toteutettu palvelu toimii toistaiseksi Radiolinjan, Soneran ja Telian liittymillä Suomessa ja ulkomailla. Palvelua ja sen kattavuutta pyritään laajentamaan yhteistyössä operaattorien kanssa. Lyhytnumero 16358 on helppo muistaa, sillä 358 on Suomen suunta.

Matkustajille on tarjolla kolme eri mobiilipalvelua. Suomen ulkomaanedustustojen yhteystiedot saa lähettämällä tekstiviestin YHTEYS sekä maan nimen. Vastauksena saa edustuston osoitteen ja puhelinnumeron. Suomen ulkomaan lähetystön yhteystiedot voivat olla hyvään tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun taskuvaras on vienyt turistin lompakon tai passin.

Toisaalta jos on lähdössä työmatkalle sellaiseen maahan, josta on hyvin vähän tietoja, saa palvelusta etukäteen apua - siellä on lähes 110 maasta tiivistelmä, joka kertoo turvallisuuteen liittyvistä asioista. Turvallisuudesta kertovia matkustustiedotteita voi tilata hakusanalla TILAA ja maan nimi niin monesta maasta kuin haluaa. Matkustustiedotteita voi hakea myös yhden eli uusimman kerrallaan sanalla MATKUSTUS ja maan nimi.

Kolmas palvelumuoto auttaa, jos on lähdössä matkalle ja haluaa ilmoittaa siitä vapaaehtoisesti ulkoministeriölle. Tiedot tallentuvat ilmoitetun matkan keston ajaksi ja pyyhkiytyvät matkan päätyttyä rekisteristä pois. Matkustusilmoituksen antaminen on täysin vapaaehtoista, mutta erittäin suositeltavaa varsinkin kriisialueilla liikkuville tai työskenteleville suomalaisille. Jos matkustuskohteessa tapahtuu jotain hälyttävää, esimerkiksi maanjäristys tai sotainen kriisi, löytää UM matkustajan puhelinnumeron ja tavoittaa hänet soittamalla. Ilmoituksen voi jättää kirjoittamalla sanan MATKALLA sekä ilmoittamalla matkansa alkamis- ja päättymisajankohdat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.