Mainos

Ulkomaan hiihtokeskuksiin pakkasia pakoon

Säät suosivat talvimatkojen järjestäjiä jo toista vuotta peräkkäin. Lumi ja paukkupakkaset takaavat sen, että rantalomille riittää lähtijöitä. Toisaalta ne lisäävät myös alppimatkojen suosiota.

Muun muassa Pohjoismaiden suurimman alppimatkojen järjestäjän STS Alppimatkojen kevään matkat on myyty jo lähes loppuun.

- Veimme tänä vuonna Alpeille tuhat ihmistä, kun viime vuonna samana päivänä matkaan lähti 650 ihmistä. Viime lauantaina meiltä lähti Alpeille kaikkiaan kuusi tilauslentoa, yhtiön toimitusjohtaja Harri Kaijanto kertoo.

Kaijanto arvioi, että tänä vuonna kerätään viime talven hedelmää. Tämän talven lumet takaavat puolestaan ensi talven menestyksen.

- Jos Etelä-Suomessa on paljon lunta ja ihmiset harrastavat talviurheilua ja hiihtävät enemmän kotimaassa, sillä on myönteinen vaikutus alppihiihdon ja lautailun harrastamiseen muuallakin. Eivätkä lumista ja pakkasista hyödy vain matkanjärjestäjät, vaan myös esimerkiksi urheilukauppiaat. Tänä talvena niin matkat, sukset, hiihtovaatteet kuin varusteetkin on myyty monin paikoin loppuun.

Kun Suomessa on kaunista, on yleensä myös kylmää. Sen sijaan esimerkiksi Itävallan ja Pohjois-Italian Alpeilla on pakkasta tässä vaiheessa vuotta vain muutama aste. Laskettelun ystävät lähtevät ulkomaan hiihtokeskuksiin joskus siis myös pahimpia pakkasia karkuun.

- Viime viikolla mitattiin tämän talven kovimmat pakkaset, ja se oli yksi koko myyntikautemme parhaimmista viikoista. Myimme lähes kaikki loput hiihtolomamatkamme. Matkojen ostamisen syy on asiakaspalveluumme tulleen palautteen perusteella selvä: täällä on liian kylmä, ja nyt halutaan Alpeille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.