Mainos

Ukkosmyrsky katkoi sähköjä ja sulki junaradan

Ukkonen on työllistänyt pelastuslaitosta tänään erityisesti Pohjois-Pirkanmaalla. Myrsky katkoi myös sähköt tuhansilta talouksilta ympäri Suomea.

Raju raekuuro ja ukkosmyrsky ruuhkautti liikenteen Parkanossa Pirkanmaalla. Pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Jukka Lehtosen mukaan useat alueen teistä olivat poikki myrskyn kaatamien puiden vuoksi.

- Esimerkiksi valtatie 3:lla ja Porintiellä puita oli kaatunut molemmissa suunnissa keskustasta lähtiessä. Lisäksi kaatuneita puita oli ainakin Kurun ja Kihniön suuntaan menevillä pääteillä, Lehtonen listaa.

Myös Keski-Suomen pelastuslaitos raivasi kaatuneita puita teiden ja sähkölinjojen päältä lähes kaikkien maakunnassa toimivien palokuntien voimin.

Junaliikennekin katkesi

Myrsky katkaisi myös junaliikenteen Tampereen ja Parkanon välisellä sähköradalla, mistä syystä VR joutui perumaan useita vuorojaan. Tampereelta Seinäjoelle matkustaville pyrittiin järjestämään linja-autokuljetuksia. Sähköradalle kaatuneita puita raivattiin pitkälle iltaan. Junaliikenne saatiin kulkemaan hieman ennen kello yhdeksää illalla, mutta illan kaukojunat pohjoiseen olivat myöhässä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai iltapäivän aikana myrskyn aiheuttamia hälytyksiä noin 40 eri osoitteesta. Lehtosen mukaan yhdessä osoitteessa saattoi olla useita raivauskohteita.

- Pahimmillaan yhdessä kohteessa oli kaatunut jopa kaksikymmentä puuta, Lehtonen huomautti.

Parkanossa myös paikalliset osallistuivat raivaustöihin. Hautausmaalle kaatuneita puita raivasi vielä iltakahdeksalta parinkymmenen hengen vapaaehtoisporukka.

Sähköt poikki tuhansilta

Liikenteen tukkimisen lisäksi myrsky katkoi sähköjä ympäri maata. Ylä-Savossa ilman sähköä oli noin 7 000 taloutta Kiuruveden, Vieremän, Iisalmen ja Sonkajärven alueilla.

Vikapaikkoja paikallistettiin helikopterin avulla. Savon Voimasta arvioitiin, että sähköt saadaan palautettua ihmisille viimeistään torstaiaamuun mennessä, ellei uusi ukkosrintama aiheuta harmeja.

Kainuussa ilman sähköä oli pahimmillaan 3 000 asiakasta. Eniten sähkövikoja oli Suomussalmella ja Hyrynsalmella sekä myöhemmin illalla Kuhmossa. Sekä Keski-Suomessa että Pirkanmaalla sähköttä oli noin 1 500 kotitaloutta.

(MTV3 - STT)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Jyväskylästä (Kymmenen uutiset 1.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.