Mainos

Uimonen Ylelle: Haaviston homous ratkaisi vaalit

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen arvioi Ylelle, että presidenttiehdokas Pekka Haaviston homoseksuaalisuus ratkaisi vaalit Sauli Niinistön hyväksi. Uimonen arvioi Ylen verkkosivuilla, että ratkaisevaa oli myös Haaviston siviilipalvelus ja se, ettei Haavisto kuulu kirkkoon.

Asetelma näkyi Uimosen mukaan erityisesti Helsingin ulkopuolella. Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto olivat Helsingissä toisella kierroksella lähes tasoissa. Eroa oli Niinistön hyväksi runsaat tuhat ääntä.

Sekä Uimosen että Ylen aamutelevisiossa vierailleen politiikan tutkijan Ville Pernaan mukaan myös Haavisto oli kuitenkin vaaleissa voittaja. Pernaan mukaan yli miljoona ääntä oli Haavistolle hyvä saalis, mutta äänijakauma kampanjan jälkeen pieni pettymys.

Uimosen mukaan vaalit muistetaan myös äänestysprosentin laskusta ja siitä, että voittaja otti suorassa kansanvaalissa murskavoiton. Suoran kansanvaalin aikana äänten ero oli suurin, ja ensimmäistä kertaa historiassa vaalipäivänä annettiin vähemmän ääniä kuin ennakkoäänestyksen aikana.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.