Mainos

Työväenpuolue äänesti: Corbynilla ei luottamusta jatkaa johdossa

Selvä enemmistö Britannian työväenpuolueen edustajista ei luota Jeremy Corbyniin puolueen johdossa.

Tiistaina järjestetyssä äänestyksessä puolueen parlamentin jäsenistä 172 oli sitä mieltä, ettei Corbynilla ole luottamusta jatkaa puolueen johtajana. 40 äänestäjää luottaisi Corbyniin. Edustajista 13 ei äänestänyt lainkaan. 

Corbyn ilmoitti äänestyksen jälkeen aikovansa pysyä tehtävässään. Hän sanoi, ettei hän aio pettää niitä Labour-puolueen jäseniä, jotka äänestivät hänet puolueen johtoon. 

– Minut valittiin puolueen johtoon demokraattisesti, Corbyn sanoi. 

Hän on jo aikaisemmin sanonut, että muutoksia haluavien täytyy asettua ehdolle demokraattisissa vaaleissa häntä itseään vastaan. Corbynin mukaan Britannia tarvitsee yhtenäisyyttä ja suunnitelmallisuutta EU-eroa puoltaneen kansanäänestystuloksen jälkeen. 

Tiistain äänestys ei ole sitova, mutta asiantuntijoiden mukaan Corbyn kamppailee jatkostaan. Britannian laissa on kohta, jonka mukaan parlamentin puhemies voi viimekädessä päättää opposition johtajan. 

Britannian oppositio ei suurilta osin ole ollut tyytyväinen Corbynin johtajuuteen kampanjassa EU-jäsenyyden puolesta. Brexit-äänestyksen jälkeen työväenpuolueen varjohallituksesta yli puolet jätti tehtävänsä.

Yhden varjoministerin Corbyn erotti itse. Corbyn nimesi maanantaina uuden varjohallituksen. Varjohallituksessa jokaista Britannian todellisen hallituksen ministerinpestiä vastaa opposition edustaja.  

3:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.