Mainos

Työsuojelu ongelma auto- ja metallialalla

Työsuojelu on retuperällä useilla auto-ja metallialan työpaikoilla. Perusongelmia ovat kiire ja rahapula sekä välinpitämätön asenne työsuojelua kohtaan. Työturvallisuuskeskus ja Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto kampanjoivat nyt työtapaturmien vähentämiseksi.

Metalli-ja autoalalla sattuu vuosittain noin 19 000 työtapaturmaa. Puolet niistä on silmä-ja käsitapaturmia. Nyt käynnistyvä tiedotuskampanja pyrkii pudottamaan tapausten määrää rajusti-ja säästämään samalla huikeita summia muun muassa sairaanhoitokuluina ja töistä poissaoloina.

Kampanjassa pyritään löytämään yrityksistä tahtoa työsuojelun panemiseen kuntoon. Pöly-, melu-ja ergonomiahaitat ovat nykyteknologialla hyvin hallittavisa, jos halua tähän löytyy.

Ongelma onkin, että jo perusasiat on laiminlyöty monissa yrityksissä. Tapaturma-altteimmat ammatit ovat levyseppä, putkityöntekijä, koneenasentaja, koneistaja sekä koneenkorjaaja.

Myös työnantajien etu on hoitaa asia, sillä tapaturmat maksavat rahaa töistä poissaoloina sekä vielä vakavammin tuotantohäiriöinä,jotka saattavat vaikuttaa tuleviin tilauksiin. Myös tapaturmien psyykkiset vaikutukset saattavat aiheuttaa työtehon alenemista,jos työmenetelmää tai -konetta aletaan arastella.
(MTV3/Timo Nurmi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.