Mainos

Työeläkeputkeen pääsy vaikeutumassa

Työttömyyseläkeputkeen pääsy on käymässä hankalammaksi. Esitys tullee hallituksen purtavaksi jo syyskuussa. Uudistus tekisi eläkeputken sekä työnantajalle että työntekijälle aiempaa epäedullisemmaksi. Tällä halutaan edistää ikääntyvien työssä jatkamista.

Työttömyyseläkeputken käyttö yritysten henkilövähennyksissä kävisi näin vaikeammaksi. Tomitusjohtaja Kari Puron vetämän työryhmän esitys siirtyy nyt virkamiesvalmisteluun ja poliittiseen käsittelyyn. Työttömyyseläkeputken kustannukset ovat olleet viime vuosina noin viisi miljardia markkaa vuodessa.

Uudistus lisää erityisesti suurten yritysten työttömyyskassamaksuja. Työttömän kohdalla se vähentää etuuksian määrää. Työttömyyseläkeputken houkuttelevuus siis vähenee. Lisäpaineita tulee myös viranomaisille, päämääränä on automaattisen eläkkeen asemasta ikääntyneenkin henkilön työllistyminen.

Eläkeputki, grafiikka


Nykyputki oli tällainen: Työttömyyseläkeputkeen pääsi, eräin rajauksin, työtön 55-vuotta ja yhden kuukauden ikäinen työtön. Putkessa hän sai ansiosidonnaista päivärahaa 60-vuotiaaksi, ja siitä eteenpäin työttömyyseläkettä - kunnes 65-vuotiaana oli vanhuuseläkkeen aika.

Turva on ollut melkoisen kattava, mutta se on koetellut yritysten moraalia. Ikääntyneestä henkilöstöstä eroon pääseminen on ollut niin helppoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.