Tyks vakinaistaa lähes 500 hoitajan työsuhteet – "Haluamme kaikin tavoin pitää huolta henkilöstöstämme"

Turun yliopistollinen sairaala Tyks on päättänyt vakinaistaa 488 määräaikaista tehtävää.

Päätös koskee niitä määräaikaisia tehtäviä, jotka toimivat hoitohenkilöstössä potilaan hoitotehtävissä, sairaalan tiedotteessa kerrotaan.

Vakinaistettaviin kuuluu muun muassa sairaanhoitajan, lähihoitajan, kätilön, laboratoriohoitajan, osastosihteerin, röntgenhoitajien ja fysioterapeuttien tehtäviä.

– Haluamme kaikin tavoin pitää huolta henkilöstöstämme. Hoitohenkilöstön saatavuus on vaikeutunut yhä edelleen. Toivomme, että päätös osaltaan vähentää henkilöstömme kuormittumista ja sitä kautta turvaa ja parantaa potilaiden hoitoa, sanoo vt. sairaanhoitopiirin johtaja Petri Virolainen.

Virolainen toteaa, että Tyksille osaavat ja kokeneet ammattilaiset ovat entistä tärkeämpiä. 

Tyks kertoo lisäksi jatkavansa ilta- ja yötyön korvausten korotuksia 18. joulukuuta saakka. Korotukset otettiin käyttöön kesäkuussa.

Loppuvuodeksi otetaan käyttöön myös korotetut hälytysrahat, joita Tyksin mukaan tavallisesti käytetään kesällä, jouluna ja pääsiäisenä.

Henkilöstölle maksettavien lisien yhteenlaskettujen kustannusvaikutusten ei arvioida ylittävän 1,6 miljoonaa euroa tämän vuoden aikana. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

9:47
Turvaako uusi laki potilaiden turvallisuuden, entä mistä apua hoitajapulaan?

Tammikuussa 122 vakinaistettua työsuhdetta

Vakinaistamisen kriteerinä on, että työntekijällä on ollut yhtäjaksoinen ja katkeamaton määräaikainen palvelussuhde vuosina 2019–2021.

Vakinaistamisten kustannusvaikutus on neutraali, sillä vakinaistettavat työntekijät työskentelevät jo sairaanhoitopiirissä, sairaala kertoo tiedotteessaan. 

Muiden ammattiryhmien osalta määräaikaisten vähentämiseen tehdään suunnitelmat myöhemmin.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti aiemmin tämän vuoden tammikuussa 122 määräaikaisen työsuhteen vakinaistamisesta.

Tammikuussa päätetyistä vakinaisen paikan otti vastaan 105 työntekijää.

Tyks kertoo, että tehty vakinaistamispäätös jatkaa sairaalan strategista tavoitetta vähentää määräaikaisia työsuhteita vakinaistamalla niitä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja