Mainos

Tuusulan koulupaloa epäillään tuhopoltoksi

Hyrylän koulukeskus Tuusulassa yritettiin ilmeisesti sytyttää tuleen aamupäivällä. Koulun tuulikaapissa roihunnut palo synnytti runsaasti savua ja koulussa olleet sadat oppilaat ja opiskelijat joutuivat lähtemään pihalle.

Pelastuslaitoksen mukaan palo syttyi puoli yhdentoista aikoihin. Lukion rehtorin Riitta Eeronheimon mukaan joku opettajista hälytti pian tämän jälkeen palokunnan paikalle.

Palokunnan tullessa paikalle siipirakennuksessa oli runsaasti savua ja henkilökunta oli evakuoinut koulun oppilaat pihalle. Palomiehet paikansivat tulipalon tuulikaappiin ja sammuttivat sen nopeasti.

Varsinainen palo jäi melko pieneksi, mutta siitä levisi paljon savua koulun tiloihin.

- Ehdimme paikalle juuri siinä vaiheessa, ettei palo päässyt leviämään, päivystävä palomestari Ari Koivu kertoo.

Palo oli alkanut tuulikaapin lattialta ja ehtinyt levitä ovenkarmeihin ja viereiseen siivouskomeroon. Pelastuslaitoksen alustavan arvion mukaan palo oli todennäköisesti sytytetty tahallaan, mahdollisesti jonkin tulenaran aineen avulla. Poliisi otti näytteen syttymispaikasta ja tutkii palon syytä.

Edellinen koulupalo vuoden alussa

Hyrylän koulukeskuksessa on sekä yläaste että lukio. Riitta Eeronheimo arvioi, että palon syttymishetkellä paikalla oli noin 800 oppilasta ja henkilökunnan jäsentä.

Eeronheimon mukaan koulun opetusta voidaan jatkaa palosta huolimatta. Maanantaina useita siipirakennuksessa sijaitsevia luokkia jouduttiin tuulettamaan.

Tuusulalaisessa koulussa paloi edellisen kerran vuoden alussa. Vaunukankaan 300 oppilaan alakoulu kärsi melkoisia vahinkoja tulipalossa 4. tammikuuta. Parin päivän päästä selvisi, että palon olivat sytyttäneet kaksi 12-vuotiasta tyttöä. He olivat pudottaneet ilotulitteen koulun seinustalla sijainneeseen paperinkeräysastiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.