Mainos

Tutti frutti ja Pomona

Ulla Procopé suunnitteli Arabialle sympaattisen keittiöpurkkisarjan muodot vuonna 1960. Purkkeja myytiin vuoteen 1975 asti ja koristeita niihin suunnittelivat sekä Procopé itse että paljon Arabian suosittuja kuvioaiheita taiteillut Raija Uosikkinen.

Procopén suunnittelemat Tutti frutti kuviot ovat selkeitä ja purkin kyljessä on aina yksi marja tai hedelmä 60-luvun tyylillä maalattuna. Peruspurkkeja on kahta mallia ja kokoa: matala sylinterinmuotoinen sekä korkeampi, joka hiukan kapenee kaulastaan. Molempiin oli saatavana myös kansi.

Raija Uosikkisen siveltimestä on toinen kuviosarja, Pomona. Siinä kuvat peittävät purkkien pinnan kokonaan. Hunajaa, mustikoita, karviaisia herukoita, puolukoita... Kaiken kaikkiaan hillopurkkeja myytiin 21:llä erilaisella hedelmä- ja marjakoristeella kuvitettuna.

Purkkien lisäksi Tutti Frutti ja Pomona kuvioita on käytetty myös muissa Arabian astioissa, kuten voipytyissä, kannuissa ja leikkuulaudoissa. Pomonan kuviot ovat ajattomia ja iloisia keittiön piristeitä, eikä ole ihme että ne ovat keräilijöiden aarteita.

Astialiisassa Helsingissä on näyttely näistä herkullisista purkeista ja mukana on yksi uniikki koristekin, Raija Uosikkisen tekemä vireä ornamenttikuvio.

Astialiisan Purkki, purnukka ja pytty -näyttely on avoinna 31.3.2007 asti osoitteessa Runeberginkatu 59, Helsinki.Lisätietoa ja aukioloajat: 09-2410490, www.astialiisa.fi

Toimittaja: Hanna Sumari

(T.i.l.a. 14.3.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.