Mainos

Tutkivia journalisteja palkittiin

Toimittajat Veikko Erkkilä, Ari Kapanen, Olli Ainola ja Boris Salomon saivat tänään Tutkivan journalismin yhdistyksen lumilapiot poikkeuksellisen ansiokkaista journalistisista töistään.

Erkkilä palkittiin kirjasta Vaiennut sota. Teos kertoo neuvostojoukkojen sotarikoksista Suomessa 1941-1944. Tutkimukset paljastivat myös, että Suomen ulkopolitiikan johto pyrki vähättelemään rikoksia ja jarruttamaan niiden selvittämistä.

Taloussanomien toimittaja Ari Kapanen paljasti, että Soneran pääjohtaja Pekka Vennamo oli hyötynyt yhtiön listautumisesta pörssiin selvästi enemmän kuin julkisuuteen oli kerrottu. Tapauksen jälkiselvittelyt johtivat Vennamon ja liikenneministerin eroon.

Yleisradion TV1:n toimittaja Olli Ainola ja tutkija, arkistotoimittaja Boris Salomon toivat julkisuuteen uutta tietoa suomalaisten lääkärien yhteyksistä kansallissosialistiseen Saksaan 1930- ja 1940-luvuilla. Tieto tarjottiin kaksiosaisessa tv-ohjelmassa Lääketieteen musta historia. Tutkivan journalismin yhdistys jakoi tunnustuspalkintonsa nyt kuudennen kerran. Yhdistys perustettiin 1992 ja siinä on kuutisenkymmentä jäsentä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.