Mainos

Tutkimus: Rasismin uskotaan lisääntyvän

Yli puolet suomalaisista uskoo Euroopassa tapahtuneiden terrori-iskujen lisäävän rasismia Suomessa, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämä selvitys.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen teettämän tutkimuksen mukaan 67 prosenttia suomalaisista arvioi rasismin lisääntyvän ainakin jonkin verran. Naisista peräti 76 prosenttia uskoo iskujen lisäävän rasismia Suomessa. Sen sijaan miehistä ja alle 24-vuotiaista 58 prosenttia arvelee muukalaisvihamielisyyden lisääntyvän terrori-iskujen myötä.

Taloustutkimus kysyi 500 yli 15-vuotiaalta suomalaiselta näiden arviota terrorismin ja rasismin yhteydestä. Tulosten virhemarginaali on 4,5 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Lisääntyneestä rasismista ei vielä merkkejä

Suomen suurimmissa islamilaisissa seurakunnissa ei ole havaittu, että Lontoon ja Egyptin pommi-iskut olisivat aiheuttaneet rasististen tekojen merkittävää lisääntymistä.

– Suomessa on esiintynyt muutamia yksittäistapauksia, mutta yleensä ottaen rasismin lisääntymisestä ei ole näkynyt merkkejä. Muualla Länsi-Euroopassa ja erityisesti Englannissa tilanne on toinen, sanoo Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Khodr Chehab.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.