Tutkimus: Pienet rinnat ovat käytännöllisemmät kuin suuret

Silikonien jatkaessa voittokulkuaan maailmalla on tehty paljon tutkimuksia, joiden mukaan pienet rinnat ovat monessa suhteessa paremmat kuin suuret rinnat.

Harvoin tullaankaan ajatelleeksi, kuinka paljon vaivaa nainen saattaa joutua näkemään uhkean rintavarustuksensa vuoksi.

Voimakkaampi tuntoaisti

Wienin yliopistossa teetetyn tuoreen tutkimuksen mukaan pienistä rinnoista saattaa saada enemmän tuntoaistimuksia kuin suurista. Suurissa rinnoissa on paljon rasvakudosta, jonka koskettamisesta ei saa yhtä voimakkaita tuntemuksia kuin rintarauhasen koskettamisesta.

– Suuremmissa rinnoissa on enemmän rasvakudosta kuin rintarauhasta, joka on herkin rinnan osa, seksologi Rachael Ross kertoo.

Suuremmista rinnoista on vaikea löytää herkimpiä kohtia. Pienempiä rintoja on siten helpompi kosketella ja niissä on parempi tuntoaisti.

Terveydelliset edut

Pienet rinnat ovat myös terveyssyistä käytännölliset. Pienemmistä rinnoista on nimittäin helpompi löytää muutoksia kuin isoista.

– Pienistä rinnoista löytää kyhmyn helpommin, sillä rasvakerroksia on vähemmän, Ross jatkaa.

Mahdollisen kasvaimen tulevan hoidon kannalta on äärimmäisen tärkeää, että kyhmyt löydetään mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Vähemmän kannettavaa

Pienet rinnat säästävät myös naisen kaulaa sekä selkää. Se yksinkertainen fakta, että suuret rinnat ovat painavat, aiheuttaa naisilla yllättävän paljon terveysongelmia.

Isorintaiset kärsivät pienirintaisia todennäköisemmin myös pääkivuista, jotka johtuvat siitä yksinkertaisesta syystä, että suuria rintoja kannateltaessa pään ja kaulan lihaksisto saattaa jumiutua.

Näytät nuoremmalta

Kun oli vielä tavanomaista, että naiset liikkuivat ulkona ilman paitaa, tulkittiin naisten ikä usein rinnoista.

– Suuret rinnat alkoivat ajan kanssa riippua, joten niistä oli hyvä tulkita, että nainen on vanhempi, evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawa kertoo.

Pienemmistä rinnoista naisen ikää on hyvin paljon vaikeampi arvioida, sillä suuret rinnat alkavat roikkua hyvin paljon todennäköisemmin kuin pienet rinnat. Pienirintainen nainen näyttää siis usein nuoremmalta kuin isorintainen nainen.

MTV3/Helmi

Lähde: HelloBeautiful

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja