Mainos

Turun Myllysilta notkahtanut jo lähes metrin

Turun keskustassa suljetun Myllysillan romahtamisvaara kasvaa. Tuoreen mittauksen mukaan silta on notkahtanut jo 94 senttiä, kun aamupäivällä puhuttiin noin 15 sentistä.

Notkahdus johtuu sillan maatukien pettämisestä Aurajoen molemmilla puolilla.

Silta suljettiin liikenteeltä aamulla. Myllysilta voi olla pois käytöstä jopa vuoden, arvioi Turun kaupungin edustaja, liikelaitosjohtaja Jouko Turto.

Keskustaan laaditaan vaihtoehtoisia liikennejärjestelyjä. Etenkin työmatkaliikenteessä on odotettavissa pitkään kestävä kaaos.

Sillan sulkeminen estää Aurajoen ylityksen Myllyahteen kohdalla.

Turun kaupunki ilmoitti poliisille aamulla puoli kahdeksan aikaan sillan vauriosta, jonka jälkeen se suljettiin liikenteeltä. Poliisi pyytää, että ihmiset käyttäisivät muita reittejä.

Keskustan alueella sijaitseva Myllysilta on yksisuuntainen pohjoiseen päin, ja sen vieressä on yksisuuntainen Martinsilta toiseen suuntaan. 90 metriä pitkä Myllysilta on rakennettu 1970-luvulla.

Aurajoen yli vie muitakin siltoja, jota pitkin liikennöinti voi jatkua. Poliisin arvion mukaan sillan sulkeminen vaikeuttaa kuitenkin esimerkiksi Hirvensalon suunnasta tulevien kulkemista ja lisää ruuhkia keskustassa.

(MTV3 - STT)

Katso Heikki Kauhasen raportti Turusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.