Tuoretomaattipitsa

Paras pitsapohja syntyy durumvehnäjauhoista! Syksyllä täytteeseen kannattaa käyttää kotimaisia metsäsieniä. Leikkaa valmis pitsa paloihin pitsaleikkurilla tai keittiösaksilla.

1 iso tai 2-4 pientä pitsaa

  • 1½ dl vettä
  • 15 g hiivaa (1/3 pkt)
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • Noin 3 dl Myllyn Paras durumvehnäjauhoja
  • Täyte:
  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • ripaus sokeria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl pitsamaustetta
  • 2-3 dl mozzarellajuustoraastetta
  • Pinnalle:
  • 4-6 kypsää tomaattia
  • mustapippuria
  • basilikanlehtiä
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

Levitä tomaattisose kohonneen pohjan päälle. Murskaa päälle valkosipulinkynnet ja ripottele sekaan pitsamauste. Levitä juustoraaste päälle ja paista 250-asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 10-15 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Ota pitsa uunista ja levitä pinnalle tomaattiviipaleet, rouhi päälle vähän mustapippuria ja ripottele niiden päälle runsaasti basilikanlehtiä. Pirskota pinnalle öljyä. Tarjoa saman tien.

VINKKI: Lisää täytteeseen metsästä löytämiäsi sieniä, sellaisenaan tai ryöpättynä, sienestä riippuen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat