Mainos

Tunturi irtisanoo 49 työntekijää

Polkupyörien tuotanto siirretään Unkariin ja kuntovälineiden perusvalmistus Viroon. Kuntovälineet kootaan jatkossakin Turussa.

Polkupyöriä ja kuntovälineitä Turussa valmistanut Tunturi irtisanoo 49 työntekijää. Asiasta ilmoitettiin tänään päättyneissä yt-neuvotteluissa.

Polkupyörien tuotanto siirretään Unkariin ja kuntovälineiden perusvalmistus Viroon. Kuntovälineet kootaan jatkossakin Turussa. Runosmäessä sijaitsevalle tehtaalle jää yhteensä 76 työntekijää, joista osa työskentelee kokoonpanossa ja osa suunnittelussa ja markkinoinnissa.

Kuntovälineiden runkojen valmistuksesta vastaa jatkossa virolainen Jalax AS, kertoo Tunturin toimitusjohtaja Kari Sulin. Kokoonpano ja elektroniikan asentaminen tehdään Turussa. Kuntovälineiden osuus yhtiön liikevaihdosta on 65 prosenttia.

Sulin ei kerro, kuinka paljon yhtiö säästää siirtämällä työpaikkoja Unkariin ja Viroon.

- Tarkka summa on liikesalaisuus, mutta kyllä tässä huomattavat palkkasäästöt syntyy, hän myöntää.

Sulinin mukaan kyseessä ei ole toiminnan tuottavuuden lisääminen, vaan ennen kaikkea yhtiön toimintamallin muuttaminen kokonaisuutena.

- Tunturihan on ollut tuotantoyhtiö. Nyt siitä tehdään enemmän myynti- ja markkinointiyhtiö, kertoo Sulin.

Sulin uskoo Tunturin myös pysyvän edelleen suomalaisena ja turkulaisena yhtiönä.

- Omistajamme on Accel Group eikä se ole pääomasijoittaja, joka lähtisi hakemaan uutta ostajaa. Se on strateginen kumppani, ja saneerausohjelman taustalla on yhtiön tekeminen kannattavaksi.

Kun tuotanto Turussa vähenee, myös 1300 neliön tilat käyvät tehtaalle liian suuriksi. Vuonna 2000 valmistuneisiin tiloihin haetaankin parhaillaan vuokralaisia.

Toukokuussa tehtaalle avataan työvoimatoimiston palvelupiste, joka auttaa työpaikkansa menettäviä etsimään uutta työtä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.