Mainos

Tuntematon terroristiryhmä uhkaa Yhdysvaltoja tuhoisalla iskulla

Al-Qaida-terroristijärjestön alaosasto ilmoittautuu Irakissa amerikkalaisjoukkoja vastaan tehtyjen iskujen tekijäksi. Arabiankieliselle TV-asemalle lähettämässään nauhassa aseellinen islamilainen liike varoittaa amerikkalaisvalloittajia verilöylystä.

Tähän saakka tuntematon terroristiryhmä uhkaa Yhdysvaltoja uudella iskulla.

Yhdistyneiden arabiemiikikuntien Dubaissa toimiva televisiokanava esitti illalla ääninauhan, jossa mieshenkilö uhkaa terroristien tekevän lähiaikoina "iskun, joka murtaa Yhdysvaltojen selkärangan."

Nauhalla puhunut mies väitti myös, että viimeaikaisia iskuja Yhdysvaltain joukkoja vastaan Irakissa eivät ole tehneet Irakin syrjäytetyn johtajan Saddam Husseinin kannattajat, vaan hänen ryhmänsä.

Hänen mukaansa ryhmä on nimeltään Al-Qaidan aseistettu islamilainen liike, Fallujan alajärjestö. Ryhmästä ei ole aiemmin kuultu julkisuudessa. Falluja on irakilaiskaupunki, jossa on viime aikoina ollut runsaasti levottomuuksia.

Puhujan mukaan järjestö toimii kaikkialla Irakissa, mutta hän ei täsmentänyt, suunnitellaanko tulevia iskuja tehtäväksi Irakissa vai muualla.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

(Uutiset klo 8 14.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.