Mainos

Tummat vaatteet auttavat siivouksessa

Tämän faktan lisäksi myös oikeat tuoksut ja huolella suunniteltu esineiden säilytys tekevät syyskodille lähes ihmeitä.

Puiden lehdet vaihtavat väriään, on aika kaivaa lämpimät puserot käyttöön ja koti kaipaa kausisiivousta. Aloita siivoustuokio vaikka etsimällä vahvemmanväristä päällepantavaa, vinkkaa shelterpop.com.

Uusi tuoksu kotiin

Peilejä puhdistaessa kannattaa pukeutua tummanpuhuviin vaatteisiin, sillä näin jäljelle jääneet tahrat tulevat hyvin esille. Plussaa on tietenkin mustan pukineen hoikentava vaikutus.

Tuoksuöljyillä on myös käyttöä siivouksen tuoksinassa. Lisää pari tippaa mausteista tai vanilja-aromista tuoksuöljyä huonekalujenkiillotus- tai lattianpesuaineeseen ja lopulta koko talo saa ihanan herkullisen hajun puhtaan kiillon päälle.

Vaihda kuosit kerralla

Virkistävä idea on omistaa kaksi tai useampia kauden mukaan jaoteltuja makuuhuonesettejä. Näin uuden ajanjakson koittaessa koko asunnon ilme muuttuu kertaheitolla parhaimmillaan verhoista lampunvarjostimiin, taideteoksiin, mattoihin, tyynyihin ja esineistöön saakka. Syyskauden värimaailma voi ola syvän punainen ja oranssi, kevät ja kesä taas hohkaavat sinisissä ja vaaleissa sävyissä.

Täydennä uusi ilme vaihtamalla huonekalujen järjestystä. Siinä ohessa pystyt helposti myös karsimaan turhia tavaroita pois tieltä.

Huonekasvit pitävät juuri nyt hoidosta: ravitse kasveja kuivan kesän jälkeen, poista kuolleet lehdet ja oksat, vaihda ruukut tai möyhi vähintään mullasta ilmavampaa.

Vaatekaapista rättejä

Säilytystilat saavat syksyisen kosketuksen käymällä hedelmäostoksilla. Pyydä viljelijältä omenalaatikoita, joihin säilöt esimerkiksi kesäkengät. Syksyn tunnelma välittyy vaatekaappiin sovitetusta omenaisesta säilöstä.

Vanhat vaatteet joutavat kierrätykseen tai roskien sekaan. Toisaalta, käyttämättömistä vermeistä saksitaan tai revitään käteviä puhdistusriepuja. Käypää kangasta ei kannata haaskata. Käytetyt rievut heitetään pesukoneeseen tulevia siivouksia odottamaan.

MTV3/shelterpop.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.