Mainos

Tulli syvässä rahoituskriisissä

Tulli on ajautunut syvään rahoituskriisiin, jota hoidetaan toimipaikkaverkostoon ja henkilöstöön kohdistuvilla saneeraustoimilla, kertoo Tullivirkamiesliiton puheenjohtaja Mikko Grönberg.

Tullipalveluita esitetään lakkautettavaksi 13:lla paikkakunnalla: Lahdessa, Hämeenlinnassa, Loviisassa, Parikkalassa, Mustolan tullauskeskuksessa, Raumalla, Kaskisissa, Pietarsaaressa, Kokkolassa, Jyväskylässä, Kemissä, Rovaniemellä ja Polmakissa.

Tullihenkilöstöä vähennetään huomattavasti valtion tuottavuusohjelmaa rajummin. Tuottavuusohjelman mukaisesti Tullilla tulisi vuonna 2010 olla henkilöstöä 2 460 henkilötyövuoden edestä. Rahoituksessa on tällä hetkellä sadan henkilötyövuoden vaje.

- Näköpiirissä on siis palvelussuhteiden päättämisiä ja lomautuksia, ellei Eduskunta puutu käsillä olevaan syöksykierteeseen ja osoita Tullille sen tarvitsemia määrärahoja, Grönberg sanoo.

Tullivirkamiesliiton näkemyksen mukaan määrärahat tulisi mitoittaa vähintään tuottavuusohjelmassa määritellyn henkilöstömäärän mukaisesti.

- Edellä todetut toimet ovat jyrkässä ristiriidassa kansalaisten ja yritysten palvelutarpeen sekä valtion alueellistamistoimien ja työttömyyden torjunnan kanssa. Valtio pakottaa virastot harjoittamaan kestämätöntä henkilöstöpolitiikkaa ja tuottavuudesta tai toimintojen suunnitelmallisesta kehittämisestä ei enää kannata puhua lainkaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.