Tuliko Maria Ohisalon avaus Kreikan turvapaikanhakijoista yllätyksenä hallituskumppaneille? Lähde MTV Uutisille: Asiasta puhuttiin syksyllä, mutta ulostulo tuli puskista

3:02
Video: Näin puolustuministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi sisäministeri Maria Ohisalon avausta eilen – "Tästä ei ole mitään neuvottelua päällä"

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) haluaisi tuoda alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikasta Suomeen. MTV Uutisten hallituslähteen mukaan asiasta on keskusteltu syksyllä hallituksen iltakoulussa, mutta Ohisalon julkinen ulostulo tuli yllätyksenä.

Viime päivien uutisaiheeksi on noussut sisäministeri Ohisalon halu tuoda Suomeen perheettömiä alaikäisiä Kreikan täyteen ahdetuilta pakolaisleireiltä.

Ohisalon mukaan sisäministeriössä on selvitetty asiaa. Kreikka vetosi jo lokakuussa EU-jäsenmaihin lapsien vastaanottamisesta.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoi eilen hallituskumppanin avauksen tulleen yllätyksenä. Kaikkonen totesi, ettei asia ole hallituksen käsittelyssä ja kaipasi Ohisalolta lisätietoja aiheesta.

Lähde: "Asiasta ei ole kuulunut mitään kuukausiin"

Asiaa tunteva hallituslähde sanoo MTV Uutisille kysymyksen nousseen esille hallituksen iltakoulussa.

Syksyisessä iltakoulussa keskusteltiin lähteen mukaan maahanmuutosta ja esimerkiksi EU-maiden taakanjakopolitiikasta. Esillä oli myös Lesboksen saaren hankala tilanne ja toive siitä, että Suomi ottaisi pakolaislapsia vastaan.

– Asiasta ei ole kuulunut mitään kuukausiin. Ohisalon ulostulo tuli vähän puskista ja yllättäen, hallituslähde kommentoi.

Kreikan pakolaisleirien kysymys ei ole noussut esille viime aikoina esimerkiksi hallituksen avustajien seurantakokouksissa, joissa käsitellään ajankohtaisia poliittisia asioita.

Aiheesta on siis aikanaan puhuttu, mutta Ohisalon julkinen ulostulo pääsi toissapäivänä yllättämään ainakin joitakin hallituskumppaneita.

Hallituslähde arvioi, että Ohisalon ulostulo saattoi tulla yllätyksenä myös pääministeri Sanna Marinille (sd.). Joka tapauksessa aihe noussee keskusteluun tänään iltapäivällä eduskunnan kyselytunnilla.

Emma Kari: Ei voi olla yllätys

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari tviittasi eilen, että toisin kuin Kaikkonen antoi ymmärtää, hallituksen esitys ei voinut tulla yllätyksenä.

– Esitys Kreikan leirillä olevien lasten auttamisesta ei voi olla yllätys, koska asia on käsitelty hallituksen iltakoulussa. Iltakoulun pohjalta sisäministeriö on asiaa valmistellut, Kari kirjoittaa.

Hallituksen iltakoulu on hallituksen epävirallinen viikottainen kokoontuminen, jossa ministerit ja eräät muut hallituksen edustajat käsittelevät eri ministeriöissä valmisteilla olevia päätöksiä ja lakeja.

Virallisia päätöksiä iltakoulussa ei tehdä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja