Tuleen syttynyt Juhani Palmu käynyt läpi jo kolme eri leikkausta – vaimo MTV:lle: "Hän on todella väsynyt"

Taidemaalari loukkaantui vakavasti kotonaan syttyneessä tulipalossa.

Taiteilija Juhani Palmu, 72, loukkaantui vakavasti kotonaan kesäkuun alussa. Palmu oli puolisonsa Leila Palmun mukaan lukenut sanomalehteä, kun lehden reuna oli osunut kynttilään. Lehti oli syttynyt palamaan ja taiteilija Palmu oli heittänyt lehden lattialle. Tuleen syttynyt lehti putosi miehen jalkojen kohdalle lattialle, eikä pyörätuolilla liikkuva maalari päässyt tilanteesta pakoon.

Leila Palmu kuvaili eri medioille miehensä palaneen "kuin soihtu". Juhani Palmu vietiin ensin Seinäjoen sairaalaan, josta hänet siirrettiin pian ambulanssilla Jorvin sairaalaan Espooseen.

Vyötäröstä alaspäin kolmannen asteen palovammoille palanut Palmu on edelleen hoidettavana Jorvissa. Juhannusviikonloppuna Leila Palmu kommentoi miehensä vointia Ilta-Sanomille. Hän kertoi Juhanin olevan hengityskoneessa.

Nyt tilanne on muuttunut. MTV.fin puhelimitse tavoittama Leila Palmu kertoo Juhanin päässeen irti hengityskoneesta.

– Tänään on kolmas vuorokausi, kun hän hengittää ilman hengityskonetta, eilen tiistaina miehensä luona Jorvin sairaalassa vieraillut Leila toteaa ääni lähes murtuen.

– Hengittämisessä on hänelle suuri työ. Juhani oli hengityskoneeseen kytkettynä monta viikkoa. Eilen hän istui kuitenkin kolme tuntia sairaalatuolissa ja piti silmänsä auki lähes koko ajan. Hän myös reagoi puheeseen, mutta ei saa puhuttua kunnolla itse.

Yhden ison huomion rouva Palmu teki.

– Juhani on todella, todella väsynyt. Lääkärit toivovat, että hän piristyisi. En ole koskaan nähnyt häntä niin väsyneenä.

– Häneltä on leikattu yhdeksän varvasta ja tehty kolme ihonsiirtoleikkausta parissa viikossa. Toivottavasti leikkauksia ei enää tule. Ihmiskeho ei kestä kaikkea. Tärkeintä on tietysti, että Juhani selviää, Leila Palmu toteaa.

Sairaalareissusta on tulossa pitkä.

– Juhanin hengittäminen on niin tuskaista. Hyvä jos terve ihminenkään kestäisi tällaista. Eilen, kun ajoin kotiin, mietin, että hänen yleisilmeensä oli niin väsynyt. Mutta se oli positiivista, että hän reagoi ääniin. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä ja toivotaan, ettei tule enää mitään takapakkia, Leila Palmu huokaa.

Juhani Palmu on liikkunut jo kolme vuotta pyörätuolissa. Taiteilija on taistellut viime vuosina terveytensä kanssa.

– Elämä on yhtä toipumista. Selkäkivut heijastuvat joka paikkaan: kävelemiseen ja vasempaan käteen, joka on lähes poissa pelistä, taidemaalari sanoi MTV:n haastattelussa helmikuussa 2016.

Palmu kärsi tuolloin välilevyjen kulumasta ja niiden aiheuttamista kivuista. Taiteilija uskoi pystyvänsä vielä maalaamaan, vaikka uudet teokset pyörivät vasta mielikuvissa.

– Luonteesta se on kiinni, että vain tekee, hän murahti.

– Välilevyt rasittuvat maalaamisesta, mutta hyvää on se, että toipuminen menee eteenpäin, Palmu kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat