Mainos

Tuhoaako huijari suomalaisten luottamuksen lääkäriin?

Epäilty valelääkäri Esa Laiho voi horjuttaa suomalaisten uskoa lääkärikuntaan. Lääkäriliitto uskoo, että valelääkärikohut tahraavat lääkärien mainetta.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi valelääkäriksi epäillyn Laihon todennäköisin syin epäiltynä mm. törkeästä petoksesta. Mies kiistää rikosepäilyt.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve näkee tapauksen kaksipiippuisena.

– Täytyy ihmetellä, miten hän on voinut toimia leikkien lääkäriä, eikä ole jäänyt kiinni täydellisestä osaamattomuudesta. Tämä huolestuttaa itseäni, ja vaikuttaa varmasti yleiseenkin näkemykseen lääkäreistä, Pälve sanoo.

Pälven mukaan ensiksi on tärkeintä selvittää kaikki ne toimenkuvat ja tehtävät sekä ne potilaat, joissa Laiho on toiminut. Tätä kautta voi Pälven mukaan päästä käsiksi niihin epäkohtiin, joita on tapahtunut.

– Miehen toiminnan on täytynyt olla hyvin ympäripyöreää eli sellaista, jossa erikoista lääketieteellistä osaamista ei ole tarvittu.

Pälven mukaan ei ole aivan mahdotonta, että vastaavanlaisia huijareita ja valelääkäreitä olisi useampiakin.

– Toinen tai kolmaskin valelääkäri voi vielä löytyä, mutta mihinkään isoihin massoihin en usko. En kuitenkaan usko, että tästä eteenpäin kaikki suomalaiset epäilevät lääkäriin mennessään, että Suomessa toimiva lääkäri olisi valelääkäri. Uskon, että luottamus tältä osin säilyy.

Oleellista on kuitenkin se, että Valvira selvittää kaikkien ulkomailla koulutuksensa saaneiden lääkäreiden tutkintotodistukset alkuperäisestä yliopistosta.

– Tämä on tärkeää ennen kaikkea yhteiskunnan luottamuksen kannalta, mutta huomioiden myös ne lääkärit, jotka ovat asianmukaisesti tutkintonsa ulkomailla suorittaneet ja sieltä tutkintonsa saaneet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.