Trumpilta nolo kielioppivirhe: Kuvaili vaalivilppiin uskovia tukijoitaan tyhmiksi

0:12
Donald Trump suututti käytöksellään urheilukatsomossa viime lokakuussa.

Yhdysvaltojen entiselle presidentille sattui kieliopillinen kömmähdys, kun hän julkaisi jälleen lausunnon liittyen Yhdysvaltojen vuoden 2020 presidentinvaaleihin ja hänen mukaansa niissä tapahtuneeseen vaalivilppiin. Asiasta uutisoi muun muassa Business Insider.

Donald Trump sanoo lauantaina julkaistussa lausunnossa englanniksi: ”Anybody that doesn't think there wasn't massive election fraud in the 2020 presidential election is either very stupid, or very corrupt!" 

Vapaasti suomennettuna: ”Jokainen, joka ei usko, ettei 2020 presidentinvaaleissa tapahtunut massiivista vaalivilppiä, on joko erittäin tyhmä tai erittäin korruptoitunut!”

Lauseen merkitys muuttuu kuitenkin siinä olevan tuplanegaation takia Trumpin kannattajia halventavaksi.

Ex-presidentti oli aktiivinen viestittelijä sosiaalisessa mediassa, kuten viestipalvelu Twitterissä, ennen sometiliensä sulkemista. 

Trumpin sosiaalisen median viestit vaikuttivat usein varsin äkkipikaistuksissa kirjoitetuilta, eikä kielioppi aina ollut virheetöntä.

Business Insiderin mukaan Trumpin työntekijät yrittivät jopa jäljitellä silloisen presidentin omintakeista kirjoitustyyliä, kun he tviittasivat tämän puolesta.

Isoilta sosiaalisen median alustoilta potkujen saamisen jälkeen, Trump on pitänyt kannattajiinsa yhteyttä muun muassa sähköpostilla.

Trump ilmoitti lokakuussa perustavansa oman somepalvelun nimeltä Truth Social. 

Mediahankkeen piti julkaista ensimmäinen kutsuvierasversio palvelusta marraskuussa, mutta toistaiseksi tämä on ei ole toteutunut. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja