Trombi säikytti Hattulassa: Asuinalueen yli mennyt tuulenpuuska lennätti autokatoksen 100 metrin päähän pihalta ja teki matkallaan reiän omakotitalon kattoon

Hattulassa Kanta-Hämeessä koettiin tänään iltapäivällä jännittäviä hetkiä, kun asuinalueelle osunut trombi lennätti autokatoksen omakotitalon yli läheiselle tielle. Onni onnettomuudessa oli, että kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

Turun hätäkeskuksen mukaan raju luonnonilmiö teki tuhojaan Hattulan Viljapellontiellä iltapäivällä kello puoli neljän maissa.

Trombiksi arvoitu myrskypuuska oli tiedotteen mukaan asuinalueen yli mennessään nostanut 20-neliöisen autokatoksen ilmaan ja lennättänyt sen matkan varrelle osuneen omakotitalon kattoon ja tehnyt siihen reiän. Lopulta katos oli päätynyt noin 100 metrin päähän alkuperäisestä sijainnistaan. 

"Touhu oli ollut hurjaa"

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Pyökäri kertoo, että tapauksessa oli ollut onni myötä eikä kukaan ollut jäänyt lentäneen katoksen alle.

– Touhu oli hurjaa ja tuurin kauppaa oli, että ihmisiä ei ollut lähettyvillä ja ulkosalla. Kuitenkin kyseessä oli asuinalue ja liikennöity tie vieressä. Ja tielle katos oli loppuviimein päätynytkin. Vettä oli tullut aika kovasti, eikä ketään ollut siksi ollut ulkona.

Omakotitalossa, jonka kattoon autokatos matkallaan osui, oli Pyökärin mukaan kotona ainakin yksi ihminen.

– Kotona käsittääkseni yksin ollut rouva oli ihmetellyt pihalta kuuluvaa rytinää. Kun hän oli mennyt katsomaan, mistä on kyse, auto oli seisonut pihalla ilman autokatosta.

Pelastuslaitos on nyt laittanut talon katolle suojan, että vesi ei pääse satamaan sisään.

Ilmatieteen laitoksen määritelmän mukaan trombi on raju, paikallinen, suppea-alainen ja kestoltaan yleensä lyhyt paikallinen pyörretuuli.

Trombi syntyy kuuro- tai ukkospilven nousuvirtauksen yhteyteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja