Tottenhamin kotikentän magia piti – Harry Kanelle kaksinumeroiset täyteen

Tottenham piti asemansa jalkapallon Englannin Valioliigan kärkitaistossa, kun se kaatoi lauantain myöhäispelissä Evertonin 2–0. Tottenham on kolmantena, tasapisteissä sunnuntaina Liverpoolin kohtaavan Manchester Cityn kanssa. Sarjakärki-Arsenal on pisteen edellä kaksikkoa.

Tottenham ei ole tällä kaudella menettänyt pistettäkään kotonaan Valioliigassa tai Mestarien liigassa. Lauantain kotivoitto tuli toisen puoliajan osumilla, kun ensin Harry Kane iski rangaistuspotkulla 1–0 ja loppuvaiheissa Pierre-Emile Höjbjerg sinetöi tärkeät kolme pistettä kotijoukkueelle. Kanelle maali oli jo kymmenes tällä liigakaudella.

Kauden kehnosti aloittanut Leicester ei yltänyt kauden toiseen voittoonsa, mutta sarjan viimeiseltä sijalta se kuitenkin nousi pelattuaan 0–0-kotitasapelin Crystal Palacen kanssa. Jumboksi putosi Wolverhamptonille hävinnyt Nottingham, joka on tasapisteissä Leicesterin kanssa, mutta omaa huonomman maalieron.

Leicester avasi kauden voittosaldonsa aiemmin tässä kuussa, kun se musersi Nottinghamin. Viime viikonloppuna se hävisi Bournemouthille, ja lauantaina Palacea vastaan tehot jäivät uupumaan. Positiivista oli toki se, että liigassa eniten maaleja päästänyt Leicester piti nyt maalinsa puhtaana.

Ylimmälle sarjatasolle 23 vuoden tauon jälkeen palannut Nottingham oli siirtomarkkinoilla hurjana hankkien peräti 23 uutta pelaajaa. Helppoa ei Forestilla ole kuitenkaan ollut, ja lauantaina Wolvesille kärsityn 0–1-tappion jälkeen joukkue on saanut kasaan vain yhden pisteen seitsemästä viime pelistään. Wolverhamptonille voiton maalasi rangaistuspotkulla Ruben Neves, ja Wolves nousi sarjassa 17:nneksi.

Bournemouth venytti tappiottomien otteluiden putkensa jo kuuteen väliaikaisluotsi Gary O'Neilin komennossa, mutta kaihertamaan vierailu Fulhamin luona kuitenkin jäi. Bournemouth johti ottelua kahdesti, mutta Fulham nousi 2–2-loppulukemiin Aleksandar Mitrovicin osuttua rangaistuspilkulta. Maali oli Fulhamin ykköstähdelle kauden seitsemäs.