Toto Wolffilta hulppeat kehut Valtteri Bottakselle – lausui myös suomalaisittain mehukkaan ennustuksen

Turkin GP:n voitto oli Valtteri Bottakselta täyden kympin suoritus, tallipomo Toto Wolff ylisti.

Paalulta kisaan startannut Bottas piti lähtökiihdytyksessä muut vaivattomasti takanaan ja luopui kärkipaikasta vain yhdeksän kierroksen ajaksi oman varikkokäyntinsä jälkeen.

Kisan lopussa Bottas latasi vielä päivän nopeimman kierrosajan, joka oli puolitoista sekuntia nopeampi kuin seuraavaksi paras.

Bottas itse arveli kisan olleen jopa hänen F1-uransa paras, ja samansuuntaista viestiä tuli myös tallipomo Wolffin suusta.

– Se, mitä hän teki, oli uskomatonta. Hän aloitti helposti paalulta ja teki eroa muihin. Hän oli nopein mies radalla ja paras renkaiden kanssa. Hän piti kisan hallinnassaan ja teki vielä nopeimman kierrosajan. 10/10, Woff hehkutti.

– Tämä ei välttämättä ollut hänen viimeinen voittonsa.

Bottaksen suoritus oli mestaruustaistoa ajatellenkin äärimmäisen tärkeä, kun samaan aikaan Red Bull sai vasta toisen tällä kaudella molemmat kuljettajansa palkintokorokkeelle. Mercedes vei silti pisteet 36–33.

– Tällä voi olla iso merkitys valmistajissa mutta myös Lewisin kannalta. Vain Valtterin suoritus esti Maxia saamasta kahdeksan pistettä lisää, Wolff huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja