Mainos

Epävireinen Niskanen vetäytyi – Pärmäkoski torstain hiihtomatkan ykkösveturi

Suomen hiihtojoukkueet torstain kilpailuihin on nimetty.

Torstaina hiihdetään naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä vapaan hiihtotavan väliaikalähdöillä. Ykköstykit ovat Krista Pärmäkoski naisten puolella ja Matti Heikkinen miehissä.

Yhdistelmäkisassa pronssia juhlinut Pärmäkoski kuuluu tälläkin matkalla mitalisuosikkeihin. Maailmancupissa Pärmäkoski on vapaan kympin väliaikalähdöissä yltänyt kolmesti peräkkäin palkintopallille.

Kerttu Niskanen oli alunperin nimetty joukkueeseen, mutta hän vetäytyi tunnettuaan olonsa epävireiseksi keskiviikon harjoituksen jälkeen. Niskasen päämatka on 30 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa. Korvaavaa hiihtäjää hänen tilalleen ei nimetä.

Kyseessä on Heikkisenkin mielimatkoja. Joulukuussa hän oli Toblachissa kahdeksas ja on aiemmin urallaan napannut samalta matkalta kaksi maailmancupin voittoa. Heikkisen kunto on tosin ollut pahasti kateissa, joten odotusarvot eivät ole tavallisen korkealla.

Viestihiihtojen kannalta kisassa on isot panokset. Todennäköisesti torstaina ratkeaa, kumpi pääsee hiihtämään toisen vapaan osuuden miesten viestissä – Lari Lehtonen vai Anssi Pentsinen. Jos Perttu Hyvärinen onnistuisi yllättämään molemmat, häntäkään ei voi laskea ulos. Naisten puolella viestin kolmososuuden paikasta kamppailevat vahvimmin Laura Mononen ja Riitta-Liisa Roponen.

Suomen joukkueet torstaina:

Naisten 10km (v): Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen, Laura Mononen

Miesten 15km (v): Matti Heikkinen, Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen, Anssi Pentsinen

Otsikkoa ja juttua muokattu kello 10.39: Lisätty tuore tieto Niskasen vetäytymisestä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.