Tornado sai aikaan vakavaa tuhoa – Nuorin yli 20 kuolleesta oli vain 6-vuotias: "Sanat eivät riitä kertomaan, miten järkyttävää tämä on"

1:23

Yhdysvaltain Alabaman Lee Countyssa sunnuntainen tornado sai aikaan vakavaa tuhoa. Kuolonuhrien määrä on 23. Kymmenen ihmistä on edelleen sairaalahoidossa. Nuorin kuolleista oli vain 6-vuotias.

– Olemme kasvaneet näiden ihmisten kanssa. On sydäntä särkevää tajuta, että he ovat nyt poissa, kuvailee katastrofista selvinnyt Brittany Stiles.

Alabaman kuvernööri Kay Ivey totesi katastrofin jälkeisessä puheessan, että ”Menetimme rakkaita lapsia, äitejä, isiä, naapureita ja ystäviä”.

Tornado oli Yhdysvaltain Lee Countyn alueella kuuteen vuoteen vaarallisin. Voimakkaimmillaan tornadon tuulet puhalsivat peräti 270 kilometriä tunnissa.

– Sanat eivät riitä kertomaan, miten järkyttävää tämä on, tornadosta selvinnyt Brooke Mc Coy suree.

Joukossa on myös upeita selviytymistarinoita. Tatumien perhe sai seurata vierestä, kun tornado vyöryi heidän maatilansa vieritse.

– Jumala suojeli meitä, mitään muuta selitystä tälle ei ole, Myles Tatum selittää.

Jotkut tornadon uhreista loukkaantuivat vakavasti. Jessica Chandlen poikaystävällä on pitkää hoitoa vaativia vammoja.

– Hänellä on murtunut jalka, hänen kylkiluunsa ovat rikki. Hänellä on vakavia haavoja, poikkinaisia raajoja, mustelmia. Hän on todella kipeä. Olemme kuitenkin kiitollisia siitä, että hän on elossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja