Mainos

Törkeä adoptiohuijaus paljastui - satojen lasten väitettiin kuolleen

Espanjassa epäillään, että satoja vastasyntyneitä on ryöstetty äideiltään sairaaloista 1970-luvulla. Lasten on väitetty kuolleen synnytyksen jälkeen, mutta heidät onkin annettu eteenpäin adoptoitavaksi. 40 vuoden etsintätyö sekä DNA-testit ovat varmistaneet ensimmäisen tapauksen, jossa syntymässä erotettu äiti ja tytär ovat viimein löytäneet toisensa. Asiasta kertoo El País -lehti.

Nyt ilmitullut tapaus on ensimmäinen todiste mahdollisesti laajasta rikosvyyhdistä, jossa vastasyntynyt lapsi on ryöstetty ja annettu adoptoitavaksi ilman äidin tietoa tai suostumusta. Asian on varmistanut Espanjan kansallinen adoptioyhdistys Anadir.

- Tämä tapaus on ensimmäinen, jonka olemme saaneet selville, varmistavat Juan Luis Moreno ja Antonio Barroso Anadir-yhdistyksestä.

DNA-testeillä selvinnyt tapaus on Barcelonasta. Toisensa viimein löytäneet äiti ja lapsi eivät halua tulla julkisuuteen.

Kymmenet äidit epäileväisiä

Kymmenet muutkin naiset ovat ilmoittaneet epäilevänsä, että heidän 1970-luvulla kuolleeksi ilmoitetut lapsensa olisivatkin elossa. He eivät milloinkaan uskoneet lääkäreitä, jotka ilmoittivat lasten kuolemasta. He ovat myös epäilleet saamiensa kuolin- ja hautaamistodistusten oikeellisuutta. Tapauksia on ilmennyt monissa Espanjan kaupungeissa.

Lääkärit olivat vedonneet äitien tuskaan ja suruun, eivätkä siksi halunneet näyttää heille kuolleeksi väitettyjen lasten ruumiita. Lääkärit olivat myös luvanneet huolehtia kaikista järjestelyistä vauvojen osalta.

Espanjan yleinen syyttäjä Cándido Conde-Pumpido on vienyt yhteensä 261 samankaltaista tapausta eteenpäin maakuntien syyttäjien tutkittaviksi. Conde-Pumpido on myös nimennyt yhden erikoissyyttäjän selvitystyöhön. Cádizin, Granadan, Málagan, Alicanten ja Valencian syyttäjät ovat jo alkaneet tutkia heille ilmoitettuja tapauksia.

Espanjan oikeusministeri Francisco Camaño on luvannut ilmaiset DNA-testit henkilöille, joiden uskotaan joutuneen adoptiohuijauksen uhriksi. Testit voidaan tehdä kuitenkin vasta sitten, kun epäilyt ovat saaneet lainvoimaisen varmistuksen. Oikeusministeriö on myös sitoutunut auttamaan äitejä lasten etsimisessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.