Tonnikalatoast (4 annosta)
- 8 ruispalaa
- 1 prk tonnikalaa
- 1 prk kaprista
- 100 g tuorejuustoa maun mukaan
- chiliä
- yrttejä (esim. oreganoa, timjamia tai basilikaa)
- 1 sipuli
- 2 tomaattia
Sekoita kulhossa tonnikala, kapris sekä tuorejuusto. Mausta chilillä sekä yrteillä. Leikkaa sipuli ja tomaatit viipaleiksi. Paahda leivät rapeiksi ja lusikoi tonnikalatäytettä leiville. Viimeistele tomaatilla ja sipulirenkailla. Leikkaa leipä kolmioiksi ja tarjoa salaatin kanssa.
Kinkku-juustotoast (4 annosta)
- 8 paahtoleipäviipaletta
- 150 g kinkkua viipaleina
- 2 tomaattia
- 100 g juustoa
- 50 g aurajuustoa
- sinappia
Voitele leivät sinapilla. Täytä kinkulla, tomaatilla, juustoilla ja nosta toinen leipä päälle. Kuumenna leivät 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai voileipägrillissä.
Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala