"Töitä tehtiin, tyylistä viis"

Kahdeksan ottelua peräkkäin jääkiekon SM-liigassa hävinnyt Tampereen Tappara katkaisi tappioputkensa torstaina, kun se kaatoi kotikaukalossaan Lahden Pelicansin 4-2.

Viimeisen puolitoistaminuuttisen aikana kirvesrintojen laiturit Jukka Peltola ja Shayne Toporowski (tyhjiin) viimeistelivät maalin mieheen ja tamperelaisten piina päättyi - ainakin toistaiseksi.

- Kyllä me täältä olisimme pisteen ansainneet. Nousimme toisessa erässä hyvin peliin mukaan ja 2-2:een, Pelicansin päävalmentaja Pasi Räsänen arvioi.

- Tietysti se harmittaa tuollainen maali (Peltolan 3-2) läpiajosta siinä lopussa, Räsänen jatkoi.

Pelicans on tällä kaudella voittanut vain kerran vieraskaukalossa.

Tapparan ykkösketjun vasen laituri Niclas Lucenius keräsi ottelussa neljä syöttöpistettä. Ketjun oikea laituri Toporowski viimeisteli kaksi maalia.

- Teimme tänään hyvin töitä joukkueena. Tyylistä ei ollut nyt niin väliä, Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen iloitsi voitosta.

Tapparan joukkueessa pelasi torstaina uransa ensimmäisen SM-liigaottelun puolustaja Aleksi Elorinne, 20. Hän pääsi kokoonpanoon, kun olkavaivaiset puolustajat Jussi Halme ja Juha Leimu puuttuivat kirvesrintojen takalinjoilta.

Tappara-Pelicans 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)

1. erä: 10.14 Shayne Toporowski (Niclas Lucenius-Kevin Doell) 1-0, 12.17 Pekka Saravo (Tuomas Vänttinen-Lucenius) 2-0 sr.
Jäähyt: 3.45 Aleksi Laakso P 2 min, 17.39 Dwight Helminen P 2 min.

2. erä: 26.21 Teemu Rinkinen (Jakub Sindel) 2-1, 39.37 Antti Tyrväinen 2-2 av.
Jäähyt: 22.21 Samu Vilkman T 2 min, 30.07 Vilkman T 2 min, 30.14 Matias Loppi P 2 min, 37.45 jr P 2 min (kärsi Janne Tavi ).

3. erä: 58.36 Jukka Peltola (Lucenius-Tuukka Mäntylä) 3-2, 59.40 Toporowski (Lucenius-Doell) 4-2 tm.
Jäähyt: 44.18 Henri Heino P 2 min, 50.14 Tyrväinen P 2 min.

Jäähyt yhteensä: Tappara 2x2 min=4 min, Pelicans 6x2 min=12 min.

Torjunnat: Harri Säteri T 8+13+8=29, Niko Hovinen P 13+7+12=32 poissa 58.57-59.40.

Tuomarit: Timo Favorin-Jarno Levonen (Sami Laaksonen-Erkki Mikkonen).

Yleisöä: 3 913.