Mainos

Toimittajat ihmeissään: Medialla ei asiaa Halla-ahon valiokuntaan

Suuri joukko toimittajia odotti aamupäivällä hallintovaliokunnan edessä valiokunnan puheenjohtajan kommenttia asemastaan sekä eilisen tiedotteen aiheuttamaa kohusta.

Halla-aho vilahti kokoushuoneeseen 20 minuuttia ennen kokouksen alkua. Valiokunnan puheenjohtajalla on oikeus kieltää lehdistöä kuvaamasta kokoushuoneessa ennen valiokunnan kokousta. Aamupäivän kokouksessa lehdistöä ei päästetty paikalle. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja on Jussi Halla-aho.

Puhemiesneuvoston oletetaan MTV3:n tietojen mukaan käsittelevän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon asemaa ennen tämänpäiväistä klo 14.00 alkavaa täysistuntoa.

Eduskunnan varapuhemiehen Pekka Ravin (kok) mukaan puhemiesneuvosto odottaa vielä sitä, muuttaako perussuomalaiset kantaansa Halla-ahon asemasta. Sen jälkeen puhemiesneuvosto päättää, ryhtyykö eduskunta toimiin asiassa.

Myös eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat huomenna Halla-ahoon liittyen.

Korkein oikeus katsoi perjantaina antamassaan päätöksessä kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Eilisessä tiedotteessaan Halla-aho totesi, että korkeimman oikeuden päätöstä ei kannata pitää minään taivaallisena totuutena, ja että se on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Lausuntoa ovat kritisoineet niin asiantuntijat kuin poliitikotkin.

Halla-ahon johtama hallintovaliokunta käsittelee muun muassa ulkomaalaisasioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.