Mainos

Toijala, Valkeakoski ja Viiala yhteen?

Sisäministeriön asettama selvitysmies katsoo, että kuntien yhteenliittyminen parantaisi alueen palvelujen järjestämistä ja asukkaiden elinoloja.

Sisäasiainministeriön asettama selvitysmies esittää Toijalan ja Valkeakosken kaupunkien sekä Viialan kunnan yhdistämistä vuoden 2007 alusta lukien. Kuntajakoselvittäjä Pekka Myllyniemen mukaan Etelä-Pirkanmaalle syntyisi näin runsaan 30 000 asukkaan kaupunki, joka pystyisi kilpailemaan vetovoimaisesti toisaalta Tampereen seudun ja toisaalta Hämeenlinnan seudun kanssa.

Myllyniemi katsoo, että kuntien yhteenliittyminen parantaisi alueen palvelujen järjestämistä ja asukkaiden elinoloja. Myös elinkeinoelämän toimintamahdollisuudet ja nykyisten kuntien heikko taloudellinen tilanne kohenisivat.

Selvitysmies esittää, että Toijalan, Valkeakosken ja Viialan nykyiset valtuustot ehdottaisivat tulevana syksyllä valittaville uusille valtuustoille, että nämä päättäisivät vuoden 2005 alussa jatkaa kuntien hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen valmistelua. Jos kuntien välille ei synny yhteisymmärrystä, Myllyniemi ehdottaa kunnallisen kansanäänestyksen järjestämistä syksyllä 2005.

Valtuustojen pitäisi tehdä lopullinen päätös yhdistymisestä siten, että ehdotus kuntajaon muutoksesta olisi valmis vuoden 2006 maaliskuun loppuun mennessä. Selvitysmies Myllyniemi esitteli kuntaliitosehdotustaan Toijalan, Valkeakosken ja Viialan valtuustoille tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.