Mainos

Tohtori Kuolemaa etsittiin turhaan lähes kaksi vuosikymmentä

Maailman etsityimpiin kuuluva natsirikollinen Aribert Heim kuoli Saksan televisiokanavan ZDF:n ja The New York Timesin tietojen mukaan syöpään Kairossa jo vuonna 1992. Heimin epäiltiin viime aikoihin saakka piileskelevän Etelä-Amerikassa. Hänen arveltiin piileskelevän myös muun muassa Suomessa.

Heimin kerrottaan kääntyneen muslimiksi ja käyttäneen nimeä Tarek Hussein Farid. Hänen kuolemastaan kertoo joukko vanhoja asiakirjoja sekä hänen poikansa.

Itävaltalaissyntyinen Heim teki kolmella eri keskitysleirillä raakoja ihmiskokeita. Hän muun muassa ruiskutti bensiiniä suoraan uhriensa sydämiin ja teki leikkauksia ilman nukutusta.

Sodan jälkeen hän asettui asumaan Baden-Badenin kaupunkiin Saksassa vaimonsa ja kahden poikansa kanssa. Hän toimi lääkärinä kunnes natsirikollisten metsästäjät ajoivat miehen pakosalle 1962.

Heim oli Simon Wiesenthal -keskuksen etsityin natsirikollinen. Keskuksen johtaja Efraim Zuroff kertoi New York Timesille, että ei voi uskoa Heimin kuolleen ennen kuin on nähnyt tarkat dokumentit asiasta. Zuroffin mukaan kuolema vaikuttaa kuitenkin aidolta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.