Töhryfest meni törkyiseksi - poliisia heitettiin pullolla

Helsingissä Kallion läpi edennyt graffiti-kulkue on hajaantunut Hakaniemen torilla. Ylikomisario Jussi-Pekka Lämsän mukaan mielenosoitus on ohi.

Yksi kulkuetta valvoneista poliiseista sai pullosta osuman päähänsä. Lämsän mukaan poliisi sai vamman, joka "ei ollut lievä eikä vakava". Poliisi otti kiinni kaikkiaan 27 mielenosoittajaa. Mielenosoittajat syyttivät poliisia kovista otteista ja siitä, että kiinniotettavat valittiin mielivaltaisesti.

Poliisin mukaan osa kulkueessa olleista puolestaan heitteli matkalla poliiseja pulloilla ja maalipusseilla.

Kulkue lähti liikkeelle noin kello 17 Kiasman pihalta, jossa järjestettiin iltapäivällä Töhryfest-tapahtuma. Alun perin kulkueen oli tarkoitus jatkaa Kaisaniemen puistoon saakka. Enimmillään mukana oli ainakin 500 osallistujaa, Hakaniemen torille saapui alle 200.

Töhryfest järjestettiin vastalauseena kymmenvuotisjuhlaseminaariaan Finlandia-talolla viettäneelle Stop töhryille -kampanjalle. Poliisi oli aiemmin illalla eristänyt Finlandia-talon.

Valtuutetut eivät päässeet juhlaseminaariin

Kaupungin nollatoleranssi graffiteja kohtaan on kuumentanut tunteita Helsingissä jo ennen tätä päivää. Stop töhryille -kampanjan vetäjien välit kaupungin nuorisotoimeen ovat niin huonot, ettei nuorisoväkeä kutsuttu juhlaseminaariin. Tiukasti sinetöityyn Finlandia-taloon eivät päässeet myöskään toimittajat.

Helsingin Sanomien mukaan edes kaupunginvaltuutettuja Paavo Arhinmäkeä (vas.) ja Kimmo Helistöä (vihr.) ei päästetty seminaariin. Kumpaakaan ei ollut tapahtumaan kutsuttu, mutta Arhinmäen mukaan valtuutetut ovat yleensä päässeet kaupungin virastojen juhlaseminaareihin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja